Goede voornemens voor 2021

Iedereen heeft ze wel: goede voornemens. Misschien wil je volgend jaar meer vrienden zien dan dit jaar, maar het kan ook zomaar zijn dat je eindelijk aan dat strakke dieet wilt beginnen. Wat je goede voornemen ook is, we hopen natuurlijk van harte dat je ze in 2021 allemaal uit kan laten komen.

Een goed voornemen bestaat trouwens al even, daarom hebben we 5 fun facts verzameld die vrijwel niemand weet over goede voornemens. Waar komt dat goede voornemen eigenlijk vandaan? En wat wist je er nou nog niet over?

1. Ze bestaan al eeuwen

Zoals eerder genoemd: goede voornemens bestaan al eeuwen. De Babyloniërs begonnen er ruim 4000 jaar geleden mee en nog steeds is het een belangrijk ding zo rond het eind van het jaar. In die tijd deden ze trouwens beloftes aan Goden, zoals dat ze geleende objecten van anderen terug zouden geven. Bizar hè, dat het dus al zolang écht belangrijk is voor mensen.

2. Veel mensen denken het vol te kunnen houden

Velen van ons denkt dat de goede voornemens sowieso uitkomen en we ze allemaal vol gaan houden. Maar liefst 81% van de mensen denkt dat. Natuurlijk houdt bijna niemand zich aan de goede voornemens, veel mensen vergeten ze zelfs. In 2014 werden mensen gevraagd wat hun goede voornemens waren en aan het eind van het jaar was 48 procent van die mensen alweer kwijt wat hun goede voornemen ook alweer was.

Goede voornemens 2021 (1)

3. Mannen en goede voornemens

Mannen gaan er in dit onderwerp toch écht met de winst vandoor. Mannen houden, over het algemeen, de goede voornemens veel beter vol dan dat vrouwen dat doen. Dat komt trouwens ook door wat voor goede voornemens de heren hebben. Wij willen vaker bijvoorbeeld meer gaan sporten en afvallen, terwijl vrouwen dingen bedenken zoals: “In het nieuwe jaar wil ik mij minder druk maken over zaken die er niet toe doen.” En vaak lukt dat ze niet.

4. Goede voornemens minimaal 3 maanden volhouden

Om een goed voornemen vol te kunnen houden, moet je de eerste drie maanden niet afwijken van het doel en er vol voor gaan. Binnen drie maanden maak je namelijk pas een routine in je hoofd en wordt het normaal dat je je eraan houdt. Dus mannen, 3 maanden op de tanden bijten en je bent door de moeilijkste fase heen.

5. Veel slapen

Een goede nachtrust helpt bij het behalen van je goede voornemen. Waarom? Omdat wanneer je goed slaapt, kan je je door de dag heen ook beter focussen op je doelen. Niet gek, natuurlijk, want energie is het belangrijkst om je te kunnen focussen op iets.

Foto via Instagram Kosta Williams