Hoe zie je er goed uit op foto’s?

Heb jij het idee dat je niet fotogeniek bent en dat je nooit goed op foto’s staat? Leuk op foto’s staan betekent dat je moet weten hoe je je voor de camera moet gedragen. Met wat kennis van je lichaam en door te begrijpen hoe je er goed uitziet, sta jij voortaan ook leuk op de foto. Hier zijn 5 tips om er goed uit te zien op foto’s.

 

1. De belichting

Als je tegen het licht in een foto maakt, ben je bijna niet te zien. Het is belangrijk dat je in het licht staat. De foto kan gemaakt worden waar het licht jouw gezicht het beste raakt.

2. Oefen je sterke punten

Soms heb je een moment dat je denkt: dit is mijn moment, maak nu een foto van me. Later zie je de foto’s terug en zijn het toch niet de resultaten die je verwacht had. Oefen thuis af en toe je ‘foto-gezicht’ of welke kant van je gezicht de ‘goede kant’ is. Als je dit van te voren weet, word je zelfverzekerder voor de camera.

3. Vind je juiste pose

Zoek de juiste pose die voor jou het beste werkt. Oefen die drie poses ook alvast thuis. Denk aan één hand in je haar, handen in de zaken of een casual loopje. Hoe langer je oefent, hoe meer je de poses gaat rocken.

4. Zoek inspiratie

Heb je nog geen idee wat je met je foto wil? Dan kan je het beste wat inspiratie op sociale media zoeken. Krijg een idee van hoe je wilt dat de foto eruit ziet. Kopieer hetgeen wat je leuk vindt en ziet.

5. Gebruik accessoires

Het gebruiken van accessoires laten je foto’s er wat uitdagender uitzien. Ook hebben je handen wat om vast te houden. Denk aan een zonnebril of een tas.

Nu heb je de tips om er goed uit te zien op foto’s, maar met welk apparaat maak je de beste foto’s? Met deze tips maak jij de perfecte foto’s met je smartphone.