1. Het helpt herstellen na een workout
Uit Spaans onderzoek blijkt dat een post-workout biertje effectiever is dan water. De wetenschappers lieten een aantal studenten trainen totdat hun lichaamstemperatuur toenam. Daarna gaven ze hen water of bier. De studenten die bier dronken waren beter gehydrateerd dan de studenten die water nuttigden.
2. Het bevat minder calorieën dan jus d’orange
Bier heeft vaak een slechte reputatie als het gaat om hoeveel calorieën erin zitten. Toch blijkt dat allemaal wel mee te vallen. Een glas jus d’orange bevat namelijk meer calorieën. Niks vloeibare boterham en een bierbuik dus, het valt allemaal reuze mee!
3. Het versterkt je botten
Niet zo’n liefhebber van melk? Drink dan vooral even een biertje. Uit onderzoek uit 2009 blijkt namelijk dat de verhoogde niveaus van silicium in bier ervoor kan zorgen dat je een hogere botdichtheid hebt.
4. Het houdt je hart gezond
Het is al bekend dat wijn ervoor kan zorgen dat mensen een verminderde kans op hart-en vaatziekten krijgen. Uit onderzoek blijkt echter ook dat bier goed voor je hart is. Bierdrinkers hebben gemiddeld namelijk 42 procent minder kans op hartziekten vergeleken met niet-drinkers. De onderzoekers raden daarbij wel aan slechts 1 biertje per dag te nuttigen.
5. Biedt bescherming tegen Alzheimer
Daarnaast heeft bier ook een beschermende werking voor je geheugen. Logischerwijs niet voor je korte termijn, maar wel degelijk voor de lange termijn. Xanthohumol, een stof die in hop zit, beschermt je hersenen namelijk tegen degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson.
6. Langer leven
Onderzoeken aan Virginia Tech hebben uitgevogeld dat regelmatige en gemiddelde bierdrinkers tot wel 19% minder kans hebben om plotseling te overlijden dan geheelonthouders. Trek er dus nog maar eentje open!
7. Het vermindert stress en angst
Tot slot, doordat bier je rustiger maakt, krijg je minder stress en daardoor verlaag je je risico op een hartaanval.