Headerfoto via

Koop seizoensproducten

Tegenwoordig kun je in de supermarkt bijna alle producten het hele jaar door kopen. Het is dan ook heel verleidelijk om te kopen wat je lekker vindt. Echter, kunnen producten die niet van het seizoen zijn duurder uitvallen. Zoek uit welke producten dit seizoen geoogst worden om zo kosten te besparen.

Plan je maaltijden

Wanneer je alleen bent, komt het vaak voor dat je eten weg moet gooien. Dit is niet goed voor je portemonnee. Plan je maaltijden beter in zodat je eet wat je inkoopt. Je kunt er ook voor kiezen om meer te maken en dat wat overblijft in te vriezen. Dit is kosten besparend en je hoeft dan niet een aantal dagen hetzelfde te eten.

Check de aanbiedingen

In de supermarkt stikt het van de aanbiedingen. Deze staan online of in de folder. Check van tevoren goed wat er die week in de aanbieding is en pas je menu daarop aan als je je boodschappen persé in de supermarkt wilt doen.

gezond eten MAN MAN

Foto via 

Ga naar de markt

Het kost in het algemeen iets meer tijd om je boodschappen op de markt te doen maar de producten zijn vaak een stuk goedkoper. Zeker als je groente en fruit wilt kopen. Je kunt ze vaak iets minder lang bewaren, maar als je dit goed organiseert zul je hier zeker kosten mee besparen.

Koop grotere hoeveelheden

We hebben het hier natuurlijk niet over bederfelijke producten maar rijst en pasta kun je prima in grote hoeveelheden kopen op het moment dat ze in de aanbieding zijn. Deze producten blijven lang goed en daarnaast is het altijd praktisch om deze producten alvast in huis te hebben.

Wees creatief

Het kan natuurlijk dat er alsnog eten in je ijskast blijft liggen. Probeer niet te blijven hangen in de recepten die je altijd gebruikt maar wees creatief. Vaak kun je met de producten die je over hebt nog heel veel kanten op. Je gooit op deze manier minder weg waardoor je meer geld kunt besparen.

Probeer nieuwe producten

Het koken met producten uit andere culturen is niet alleen heel erg leuk, je kunt er ook flink wat kosten mee besparen. Neem een product in je hoofd en zoek iets vergelijkbaars. Het kan zomaar zo zijn dat een product dat nét iets anders is, een stuk goedkoper uit de hoek valt.

gezond eten MAN MAN

Foto via

Gezond eten hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Als je het goed organiseert kun je voor niet al te veel geld elke dag gezond eten. Wil je graag wat inspiratie opdoen? Dit zijn drie heerlijke recepten.