Altijd al zwaarder geweest

Gerda vertelt dat ze haar hele leven altijd al de kleinste en de dikste geweest is. Ze heeft verschillende pogingen gedaan om af te vallen, maar dit ging nooit echt volgens plan. ‘Ik heb alle dieetvormen weleens geprobeerd. Van het welbekende brood dieet tot Weight Watchers etc. De kilo’s vlogen er altijd af, maar zaten er in hetzelfde tempo ook weer aan,’ vertelt Gerda.

Ze was nooit erg tevreden over haar gewicht, maar ze wist dat ze de knop om moest draaien toen ze last kreeg van fysieke klachten. Gerda kreeg erg veel last van haar heup en knieën en dit zorgde voor veel tegenslagen in het gewone dagelijks leven. Zo kon ze moeilijk met haar kleindochter spelen en haar hond niet meer borstelen omdat ze anders niet meer overeind kon komen.

Gerda voor 1 (1)

Deze pijn en uiteindelijke overbelasting leidde tot een heftige knieverdraaiing. Er zat een slijtage in haar gewricht. Deze slijtages worden normaal verholpen door een knieprothese, maar Gerda bleek hier nog te jong voor te zijn. Haar enige optie was om  haar kniegewricht sterker te laten worden. In dit gesprek werd haar ook verteld dat ze wat aan haar gewicht moest doen en kwam ze uiteindelijk terecht bij een diëtist. ‘Daar schrok ik me lens, ik bleek 98.5kg te zijn. Zo zwaar was ik mijn hele leven nog nooit geweest. Hier moest en zou wat aan gebeuren!’ 

De ontmoeting met de 3 weken challenge

Om haar kniegewricht sterker te laten worden, was Gerda begonnen aan interval lopen. Het afvallen lukte weer, haar conditie verbeterde flink en het wandelen ging steeds beter. Ze was erg blij want ze zag deze resultaten ook terug op de weegschaal. Uiteindelijk kwam ze het verhaal van Jeroen en Bas tegen met hun drie weken afslank challenge. Gelijk ging ze deze ook aan. ‘De challenge is een prima vol te houden. Deze methode werkt veel beter dan andere afslankmethodes. Dit omdat het laagdrempelig is om in te stappen’. Ook werd ze gemotiveerd door de resultaten van alle andere vrouwen. Gerda vond de challenge erg fijn aangezien alles duidelijk in instructies staat, waardoor je jezelf er dus makkelijk aan kan houden. ‘Voor mij was deze challenge een soort van competitie met mijzelf en ik wilde geen verliezer zijn’. 

Nederlandse Gerda doet 3 weken challenge en valt 30,5 kg af!

Wat ook uniek aan de challenge is, is dat er een Facebook-groep is met alle vrouwen die deelnemen. Zo hoef je niet in je eentje die motivatie te vinden, maar kun je er met andere die door hetzelfde proces gaan er over praten. ‘Je steekt elkaar hier een hart onder de riem en deelt recepten. Dit helpt om in de positieve flow vol te blijven.’

Gerda’s resultaten zijn indrukwekkend

Gerda begon deze challenge dus met een gewicht van 98,5 kg, nu weegt ze nog maar 68 kg. Dat is zo’n 30,5 kg minder! Doordat haar spieren door het wandelen ook weer wat sterker geworden zijn, kan ze ook weer met heer 3-jarige kleindochter spelen. Dit geeft haar enorm veel motivatie om door te blijven gaan. Ze is nu al ongeveer tien maanden bezig met de challenge en is ook nog zeker niet van plan te stoppen. ‘Het is voor mij echt een levensstijlverandering geweest’. Gerda is dan ook van een maatje 46/44 naar een maatje 40 gegaan. Haar hele zelfbeeld is verbeterd en haar omgeving geeft haar ook veel complimenten.

Nederlandse Gerda doet 3 weken challenge en valt 30,5 kg af!

Doordat Gerda zelf zo enthousiast is geworden over de challenge heeft ze verschillende collega’s ook aangeraden het te proberen. ‘Samen met bekenden deze challenge doen werkt ook zeker stimulerend. Als je ziet hoe onze lunchtrommeltjes nu gevuld zijn en hoe de tips over en weer gaan…’ De drie weken challenge is gemakkelijk zelf in te vullen en je kunt er je eigen grenzen mee verleggen. Check de website van Een Maatje Minder voor meer informatie over deze challenge.