Het werk als verpleegkundige brengt misschien veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar het is ook een job waarin je mensen kunt helpen in ongewone situaties. Deze zorgprofessionals staan dus elke dag op om mensen te helpen in hun welzijn, gemoedstoestand en gezondheid. Binnen de zorg zijn er uiteraard veel verschillende niveaus, specialiteiten en werkomgevingen. Deze drie factoren spelen mee in het salaris van de zorgprofessional. De werkdruk is erg hoog en de vraag naar werknemers is groter dan het aanbod. Dat zou het salaris wel weer op moeten drijven, toch?

Startsalaris van een verpleegkundige

In werkelijkheid valt het brutoloon van een zogeheten zorgprofessional erg tegen. Een beginnend verpleegkundige strijkt op maandbasis zo’n 2.500 euro op. Daar moeten de belastingen dus nog van af. We hebben het hierbij dus wel over het minimumloon voor een verpleegkundige. In het slechtste geval verdien je als zorgheld dus een kleine 2.500 euro. Maar ja, dat verdien je in de supermarkt ook en daar zijn de werkdruk en verantwoordelijkheid een stuk kleiner.

Uiteraard is het salaris binnen de zorg deels gebaseerd op ervaring. Op het moment dat een verpleegkundige twee jaar goed functioneert in een ziekenhuis wordt het maandsalaris alweer opgekrikt met 25%. Met twee jaar ervaring pakt een verpleegkundige dus zo’n 3.000 euro op maandbasis. Ook nu gaat het om een brutobedrag.

Maandsalaris gaat omhoog als medior

Wanneer je wat langer dan twee jaar succesvol meedraait in het ziekenhuiswerk wordt het maandsalaris wederom verhoogt. We hebben het dan over een salaris van 3.400 euro per maand. Eén stapje daarboven zit het salaris van een zogeheten ‘medior’. Die naam wordt verleend aan werknemers die al een langere tijd werkzaam zijn in het vak en daarom kunnen worden ingezet om nieuwkomers in te werken. Een medior krijgt maandelijks circa 3.900 euro bruto. Dan gaat het dus wel de goede kant op!

Salaris als ervaren verpleegkundige

De echte centen verdienen verpleegkundigen dus pas als ze lang trouw zijn aan hun vak. Dit bewijst het loonstrookje van een zorgmedewerker die zich onder de ‘seniors’ mag scharen. We hebben het dan over doorgewinterd zorgpersoneel dat dus al langer dan vijf jaar in dienst is. Een senior ziet iedere maand maar liefst 4.4oo euro binnenkomen. Daarnaast is het mogelijk om als lid van het managementteam diverse geldbonussen te verdienen. Deze komen dan uiteraard nog bovenop het vaste maandsalaris.

Miljonair word je als verpleegkundige dus niet, maar we hoeven ons qua financiën geen zorgen te maken over onze zorghelden. Voor die 4.400 euro wordt er wel veel teruggevraagd. De druk op zorgmedewerkers is gigantisch en de nachtdiensten worden vaak als erg zwaar beschouwen. De grootste winst zit hem dus in de dankbaarheid van de patiënten die gezond en wel weer terug naar huis mogen.