Flink cashen door een potje gamen
Van FIFA tot Fortnite, van Rocket League tot CS:GO; de beoefenaars van het e-sport bevinden zich in een lucratieve wereld. Ze worden beloond met salarissen van hun teams en harken prijzengeld binnen van toernooien. Sommige teams hebben zelfs gulle sponsors aan boord, en laten we niet vergeten dat deze gamers ook nog eens extra geld kunnen verdienen door te streamen op platforms zoals TwitchTV en gelddonaties van hun fans te ontvangen.
Maar laten we het over cijfers hebben. De verdiensten variëren enorm. Gemiddelde jaarsalarissen kunnen schommelen tussen € 20.000 en € 200.000, afhankelijk van verschillende factoren zoals individuele prestaties, locatie en of ze solo of in teamverband spelen. Niet slecht voor een lekker gamen, toch?
Miljonair worden door e-sport? Het kan
En dan zijn er nog de uiterst prestigieuze toernooien. Hier is waar de echte big bucks worden verdiend. Met prijzenpotten die variëren van tienduizenden euro’s tot ronduit miljoenen(!), is het geen wonder dat e-sporters zich met volle overgave storten op hun training en zich focussen op de competitie. Neem bijvoorbeeld Dota 2, waar de topverdieners astronomische bedragen binnenhalen. De crème de la crème van Dota 2-gamers heeft al meer dan 6,8 miljoen dollar aan prijzengeld opgestreken. Een bedrag waar menig traditionele atleet alleen maar van zou kunnen dromen.
E-sport is niet alleen een trend, het is een ware beweging geworden. Hoewel het vooral in Azië een ware sensatie is, zien we de populariteit over de hele wereld gestaag toenemen. Het is een bloeiende industrie die niet alleen de gamers zelf, maar ook de fans in zijn greep houdt.
Dus, de volgende keer dat je hoort over die jongen die urenlang voor zijn scherm zit te gamen, bedenk dan eens dat hij misschien wel bezig is zijn volgende fortuin binnen te halen. In de wereld van e-sport is het niet alleen een spelletje, het is serious business.