Wat is het gemiddelde salaris van een postbezorger?

Wanneer je als postbode werkt, heb je vaak erg lange dagen. Je begint namelijk erg vroeg en door personeelstekort moet je vaak ook tot laat door. Het gemiddelde salaris per maand als postbezorger is  €1679,-. Bij een werkweek van 40 uur ligt het minimale salaris op €1158,- en het maximale op €2200,- bruto per maand. Maar hoe zit het met de salarisverschillen bij bedrijven als DHL en PostNL?

 

Hoeveel verdien je als je werkt bij de DHL?

Je ziet ze vast en zeker wel vaker rond rijden, de DHL-busjes. Vaak komt er een hele grote glimlach op je gezicht als ze bij je aanbellen. Maar hoe zit dat eigenlijk precies bij hen? Hoeveel verdienen zij eigenlijk? Als DHL bezorger verdien je als postbode sowieso €13,25 per uur. Hier bovenop komt dan ook nog vakantiegeld en natuurlijk extra toeslagen voor als je in het weekend aan het werk bent. Je kan als bezorger ervoor kiezen om in je eigen auto te rijden, maar je kan er ook gewoon een van de zaak krijgen. Als je overdag werkt, werk je van 09.30 uur tot 18.00 uur. Werk je in de avond? Dan heb je een shift van 17.30 uur tot 21.30 uur.

Hoeveel verdient een postbezorger bij PostNL en DHL?

Wat is je gemiddelde salaris als je werkt bij PostNL?

Het gemiddelde salaris als postbezorger bij de PostNL is net wat minder. Hier verdien je namelijk €13,32, maar hier zit dan ook die 8% vakantiegeld al in. Ben je toevallig aan het werk op een zaterdag? Dan krijg je wel nog een extra toeslag van 40%. Een werkdag kan vanaf 07.00 uur beginnen en eindigen om 18.00 uur.

Hoeveel verdient een postbezorger bij PostNL en DHL?

Benieuwd naar gemiddelde salarissen van andere banen? Bekijk dan het gemiddelde salaris van een politieagent.