Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je iedere dag weer met tegenzin naar je werk gaat, aangezien je werk een groot deel van je leven in beslag neemt. Maar misschien is er toch een reden dat je er niet weg wilt. Deze tips helpen je om die tegenzin te verminderen, en misschien zelfs wel dagen ertussen te hebben dat je plezier in je werk krijgt.

Stop je ego weg

Iedereen heeft een ego en dit hoeft ook geen probleem te zijn. Maar wanneer zinnen als ‘Waarom overkomt mij dit altijd?’ of ‘Het gaat om wat ik vind’ heel veel in je vocabulaire voorkomen, moet je je afvragen of je ego niet te groot is. Moeder natuur heeft het ego van de mens uitgevonden om te overleven, om voor onszelf op te komen. Maar te veel ego zorgt ervoor dat we alleen zien wat we willen zien, en hierdoor staan we dus minder open voor bepaalde kansen in het leven. Probeer eens om bepaalde stress te verwelkomen in plaats van het weg te duwen of er chagrijnig om te zijn. Je zult merken dat je op deze manier gemakkelijker door je problemen komt, in plaats van tegen het te vechten. De stress is er toch, dus je kan er maar beter positief tegenover staan, het gaat ook altijd weer weg.

Wees een teamspeler

Natuurlijk vind je dat je zelf de beste bent in wat je doet en het liefst wil je ook alles zelf doen. Maar op deze manier creëer je wel een vibe om je heen dat niemand met je samen wil werken. Door je sociaal op te stellen en als teamspeler op de werkvloer rond te lopen, kun je anderen helpen om beter te worden, inclusief jezelf. Wanneer je een succes hebt behaald, hoef je dit niet in je eentje te vieren, maar kun je trots zijn op elkaar.

gehate-baan-teamspeler-manman

Wees de beste versie van jezelf

Ben de beste binnen de organisatie, ben de positiviteit zelve, zodat anderen geen negatief woord over je hebben. Wanneer jij alleen de dingen gaat opsommen die niet goed zijn, zal niemand naar je luisteren. Denk in oplossingen en niet in problemen.

Wees niet bang jezelf te zijn

Wanneer je niet jezelf kunt zijn op je werk, is het misschien tijd om wat anders te zoeken. 8 uur per dag ben je op je werk en wanneer je dan niet jezelf kunt zijn, is dat best vermoeiend. Dit is niet alleen goed voor je collega’s, maar ook zeker voor jezelf. Je leert te groeien, je leert meer over wie je bent en wat je wordt.

Wil het, ondanks deze punten, niet lukken om op een doordeweekse werkdag niet met tegenzin op te staan? Misschien moet je de traditionele werkdag schrappen en is flexwerken meer wat voor jou.