Uniek bouwplan voor een watervilla, inclusief boothuis

Aan de rand van Sneek staat een brughoofd met basculekelder en toren van de voormalige Geeuwbrug. Deze ligt slechts een kilometer varen van de bekende Waterpoort. Op dit bouwwerk is een vergunning verleend waardoor het mogelijk is om deze om te toveren tot een exclusieve watervilla. Hierbij kan je ook nog kiezen voor een dubbel boothuis (of groot enkel boothuis).

Verder kan deze toekomstige watervilla beschikken over een dubbele inpandige garage, een prachtige tuin die direct aan het water gelegen is en een toren die perfect gebruikt kan worden als een werkplek bijvoorbeeld.

Prachtige vaarroutes rondom de Geeuwbrug

Op deze locatie zijn veel vaarroutes te vinden, wat deze woning perfect maakt voor de watersportliefhebbers onder ons. Ook zijn grote, bekende meren zoals het Heegermeer en het Sneekermeer makkelijk bereikbaar. De ligging is echter niet het enige wat het een zeldzame woning maakt. Het betonnen brughoofd heeft namelijk een rijke historie en is van grote bouwkundige waarde. De dubbele basculebrug werd in die tijd gebouwd om het verkeer over het kanaal de Geeuw te leiden en de basculekelder was de basis waarop de brug steunde. Met de komst van het aquaduct onder het kanaal de Geau is de Geeuwbrug nu overbodig geworden en is er geen behoefte meer aan een vaste brugconstructie.

Het pand biedt 320 m² aan woonoppervlakte. Volgens het bouwplan zal de toekomstige villa verschikken over zes kamers, een badkamer met ligbad en een apart toilet, allen verdeeld over drie woonlagen. Momenteel ziet het er zo uit:

funda watervilla

Op de Funda-advertentie van de Pripperstraat 90 vonden we – naast de verkoopprijs van 595.000 euro – een aantal foto’s die een indicatie geven van de metamorfose. Deze kan je hieronder bekijken:

funda watervilla

funda watervilla

funda watervilla