Omgebouwde school in Den Haag staat te koop

Als je altijd al hebt willen wonen in een authentieke woning is dit je kans. Dit prachtig verbouwde appartement uit 2017 is een voormalig schoolgebouw. Deze Funda parel is dus een oude school ingenieus omgetoverd tot een heerlijke leefomgeving. In totaal heeft het appartement een woonoppervlakte van 87 m2. Het geheel beschikt over een woonkeuken, een comfortabele woonkamer, twee ruime slaapkamers, een moderne badkamer, veel bergruimte, een eigen tuin en parkeerplaats op een afgesloten parkeerterrein.

Daarnaast heeft het appartement een zogeheten splitlevel-indeling; dit creëert extra leefruimte en een unieke dynamiek in de woning. Elk detail is met aandacht uitgevoerd, inclusief op maat gemaakte luxe afwerkingen. Wat wil je nou nog meer?

Authentieke appartement in gerenoveerd schoolgebouw

Deze unieke woning is onderdeel van een prachtig gerenoveerd schoolgebouw uit 1924. Naast een authentiek appartement krijg je er dus ook een hele bijzondere geschiedenis bij. Zodra je de voordeur binnenkomt, kom je in een afgesloten entree die leidt naar de centrale hal. Hier heb je toegang tot appartement op de begane grond. In de hal bevindt zich de meterkast en een op maat gemaakte garderobekast met bergruimte. De woonkeuken ligt op de begaande grond en bevat allerlei moderne keukenapparatuur om de perfecte maaltijden klaar te kunnen maken.

funda keuken den haag

Als je de trap omhoog neemt, kom je op het eerste splitlevel, de woonruimte, terecht. Hier kun je ook goed genieten van het fraaie uitzicht over de kade. In de woonruimte kun je details en elementen van het oude schoolgebouw terugvinden: er is een op maat gemaakte vensterbank van oude originele bielzen van het gebouw. Extra handig, want die kun je dus ook als extra opbergruimte gebruiken. In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers, gescheiden door een kastenwand met flexibele schuifdeuren.

Wat is de vraagprijs op Funda?

Dit voormalige schoolgebouw is gelegen op een unieke locatie aan de Noordpolderkade 171a in het markante gebouw van de voormalige Gerardusschool uit 1924, met brede gangen en hoge plafonds, op de mooiste straathoek van Molenwijk. De buurt is in Laak-Noord en staat bekend om de betrokken gemeenschap en rustige leefomgeving, ondanks de nabijheid van het bruisende stadscentrum van Den Haag. Alle voorzieningen zitten dichtbij, dus het is naast een authentieke ook nog eens een heel gunstige locatie. Het appartement staat op dit moment te koop voor een passend bedrag van €375.000,- euro. Voor een verdere indruk kun je de foto’s hieronder nog even bekijken.

funda oud schoolgebouw omgebouwd

splitlevel

Funda parel oude school