Fraai theehuis midden in het groen

Het theehuis in is gelegen op een van de meest bekende plekken van Ede, namelijk aan de Edeseweg 157. Dit pand ligt aan de rand van de Veluwe, tegenover kasteel Hoekelum en is ook nog eens midden in het groen gelegen. In de 19e eeuw is het theehuis in opdracht van de familie van Wassenaer-Catwijck gebouwd. Hun waren toendertijd de bewoners van het landgoed Hoekelum. De ligging van het pand is verder ideaal. Zo ligt het midden in het groen, nabij het centrum van Ede en een NS-station om de hoek, waardoor je binnen 25 minuten al in Utrecht centraal bent en binnen 60 minuten in hartje Amsterdam. Het Hoekelumse Bos en het Sysseltse bos liggen vrijwel in de achtertuin. Vanuit de woning kun je hier namelijk direct naar toe lopen, wat ideaal is voor de natuurliefhebbers onder ons!

funda opknapper ede 5 funda opknapper ede 4

Details van de Funda opknapper in Ede

De entree van de Funda opknapper in Ede zorgt ervoor dat je alle ruimtes gemakkelijk kunt betreden. Daarnaast beschikt het pand over een eigen oprit met toegang tot het theehuis, en is er voldoende ruimte om meerdere auto’s op eigen terrein te kunnen parkeren. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer, die je door de speelse afmetingen geheel naar eigen smaak kan indelen. De grote raampartijen en openslaande deuren zorgen ervoor dat de tuin het verlengstuk van de woonkamer is. Mocht je dit pand willen gebruiken voor een horecazaak, dan is deze ruimte ook prima geschikt als zitgedeelte. Iedereen kan namelijk genieten van het mooie uitzicht tijdens het drinken van een kopje koffie, wellicht net zoveel koffie als de gemiddelde Nederlander per dag drinkt. Aan de achterzijde is er ruimte om een keuken te realiseren. De twee overige ruimtes beneden in het pand hebben een afmeting van circa 17 vierkante meter en 10,5 vierkante meter, die je goed zou kunnen gebruiken als kantoor- of slaapkamer.

funda opknapper ede

Via de trap loop je zo naar boven naar de eerste verdieping. Deze heeft een overloop met toegang tot twee kamers van circa 18 vierkante meter en 10,5 vierkante meter. Door de vele ruimte en meerdere ramen is het mogelijk om hier nog een derde of vierde kamer te realiseren. De tuin is rondom de hele woning gelegen en aansluitend aan een groene strook. Hier is ook veel ruimte om een mooi terras te creƫren. Daarnaast bevat de tuin een stenen schuur van ongeveer 20 vierkante meter, wat ideaal is om je spullen op te slaan of fietsen te stallen. Ook is het theehuis voorzien van veel bergruimte met een ruime kelder en een praktische vliering.

Dit alles is niet voor een habbekrats te koop: de nieuwe eigenaar moet vijf ton neerleggen.

funda opknapper ede

Meer zien van deze bijzondere Funda opknapper in Ede? Kijk dan hier voor meer informatie over dit bijzondere pand.

Beeld: Ditters Makelaars Ede.