Den Helder als bruisende omgeving

De spotgoedkope woning bevindt zich aan de Koningdwarsstraat 51 in Den Helder. Dat lijkt wellicht een uithoek van Nederland – en dat is het misschien ook – maar alles wat je nodig hebt, is zo ongeveer binnen handbereik. De woning ligt in het hart van de stad, waarmee alle faciliteiten zich op loofafstand bevinden. Winkels en restaurants vind je in deze stad in overvloed en ook het NS-station is vanuit de woning lopend bereikbaar.

Den Helder bevindt zich in de kop van Noord-Holland, waarmee het waddeneiland Texel op steenworp afstand ligt. En het goede nieuws is: je kunt altijd besluiten om een overtocht te maken, want de ferry vaart de hele dag door! Daarnaast beschikt Den Helder vanwege haar ligging aan de kust over een vuurtoren, genaamd De Lange Jaap. De vuurtoren is maar liefst 63 meter hoog en is sinds 1988 een Rijksmonument. Helaas is de vuurtoren niet meer toegankelijk voor bezoekers.

vuurtoren den helder

Wat kun je van de woning op Funda verwachten?

De woning is op de begane grond uitgevoerd met een betonvloer en plavuizen. Via de entree betreed je de hal, waar zich een meterkast en een trapopgang bevinden. De woonkamer kenmerkt zich door veel lichtinval via de ramen en een lichte plavuizenvloer. De keukenopstelling bevindt zich in een aanbouwgedeelte en is kan best een opknapbeurt gebruiken. De keuken is namelijk vrij gedateerd en beschikt niet over inbouwapparatuur. Voor een bedrag van 10.000 euro koop je echter een compleet nieuwe keuken die van alle gemakken is voorzien. De ruimte waar de keuken zich bevindt, is eveneens voorzien van een bijkeuken en een toilet. Op de eerste verdieping tref je twee slaapkamers aan. Daarnaast bevindt zich hier een badkamer die is ingericht met een douche, een wastafel en een toilet. Bovendien is de woning voorzien van een ruime achtertuin, die beschikt over een goede zonligging.

Geen inspiratie? Funda helpt je daarbij

De woning wordt aangeboden op Funda voor een bodemprijs van 130.000 euro, maar dat impliceert wel dat je in de woning zult moeten investeren. Als je zelf een klusser bent is dat waarschijnlijk geen probleem, maar het kan ook zijn dat je daar minder ervaring mee hebt. Misschien heb je binnen jouw budget de ruimte om de woning te renoveren, maar heb je geen idee hoe je deze dan moet inrichten. Of misschien schrikt de status van de woning je af, terwijl er legio mogelijkheden zijn om er iets van te maken. In al die gevallen helpt Funda je graag een handje: ze hebben namelijk een paar gestylde voorbeeldfoto’s op hun website geüpload. Je kunt hierop precies zien hoe de ruimtes er eventueel uit kunnen gaan zien als je deze bereid bent aan te pakken. Deze foto’s beslaan de keuken en de woonkamer als voorbeeld en kun je hieronder bekijken. Wat een verschil, vind je niet?