Kasteel in Loenen staat te koop

Laten we voordat we beginnen even een snelle vergelijking maken van hoe groot het grondgebied is, zonder de grootte te benoemen. Op het totale grondgebied kan je 24 voetbalteams een wedstrijd laten spelen, allemaal tegelijk. Je kan eigenlijk gewoon de hele Eredivisie op hetzelfde moment laten spelen, op hetzelfde grondgebied. Aan ruimte geen gebrek dus.

Dit kasteel ligt aan de oever van de Waal, verscholen in de bossen, in de buurt van Nijmegen. Mocht je het geld hebben en daadwerkelijk besluit deze woning te kopen, dan krijg je echter veel meer dan een kasteel. Het volledig gerenoveerde Rijksmonument ‘Kasteel’ Heerlijkheid Loenen, een voormalig jachtslot (18e eeuw) met bijbehorend koetshuis (19e eeuw), orangerie en de bijgebouwen kan jij nu gezamenlijk op de kop tikken.

305_2160

Hoewel de woning de klassieke uitstraling heeft behouden, is het geheel wel voorzien van alle luxe. Je hebt geïsoleerde muren, vloerverwarming, nieuwe elektra, alarmsystemen en kantoorfaciliteiten. Om de oude look te behouden, zijn er antieke radiatoren geplaatst.

310_2160

Het main huis bezit zeven slaapkamers en suite, twee werkkamers, een prachtige woonkamer, eetkamer, serre, grote zolder, een klokkentoren en een souterrain met onder andere de grote woonkeuken en de wijnkelder.

De koetsierswoning heeft als zelfstandige unit naast 2 prachtig ingerichte slaapkamers en een eigen woonkamer. Hier staan er ook nog stallen waar plek is voor twee paarden. Deze plek komt ook met horeca-vergunningen, is een erkende trouwlocatie en je hebt zelfs je eigen bar mét biertap. Winning!

341_2160

Wat is de vraagprijs op Funda?

Funda heeft natuurlijk de details over deze woning voor ons. Voor 712 vierkante meter aan woonruimte en een reusachtige 60.000 vierkante meter aan perceel ben je een miezerige € 3.350.000 kwijt.

Zie hieronder nog een aantal foto’s van de website Funda:

kasteel te koop nederland

372_2160