Perfecte aardappel

“Top frites begint bij een top aardappel” – Topkok Sergio Herman

Na 18 maanden experimenteren met aardappelen, verschillende bakmethodes en vele malen proeven, werd de lekkerste aardappel in de Zeeuwse klei gevonden. Dit zorgt ervoor dat je frietjes zacht en smeuïg van binnen blijven, maar toch lekker knapperig van buiten. Verder wordt de dunne schil eraan gelaten voor een extra aardse smaak en een aangename krokante structuur.

Frites Atelier Amsterdam

De friet wordt gezout met zout gewonnen uit zeekraal. Dit zout past perfect bij friet aangezien het veel minder hard is dan ‘normaal’ keukenzout. Hierdoor krijgt het de perfecte smaak en bite.

Specialiteiten

Wij van MAN MAN selecteerden drie specialiteiten van Frites Atelier Amsterdam die het proberen meer dan waard zijn.

Allereerst is er de Papas Catalan. Een frietje met Catalaanse Romesco-saus, op basis van amandelen en geroosterde groenten, gecombineerd met een volle Aïoli, tomatenpoeder, gebronde noten en een zeste van limoen.

dsc02377kopie

Ten tweede hebben we de Flemish Beef Stew. Dit is de Frites Atelier klassieker! Een frietje met gestoofd rundvlees in Petrus oud bruin bier, geserveerd met verse tuinkers en ingelegd mosterdzaad. Wil je dit frietje naar de next level tillen? Probeer hem dan eens incombinatie met de bearnaise saus.

Tot slot is er nog de Indo Peanut. Een frietje met Indonesische pindasaus met kaffir lime, geserveerd met een crunch van gebakken uitjes, geroosterde pinda’s en Rempejek. Om er een extra Nederlands tintje aan te geven, kan je er ook nog mayonaise aan toevoegen.

Bovendien is het mogelijk om zelf je sauzen te tappen. Als je de voorkeur geeft aan een niet te ingewikkeld frietje, kan je zelf een simpelere variant samenstellen. Frites Atelier Amsterdam heeft namelijk elke dag de keuze uit 5 vers gemaakte sauzen uit unieke sauspotten. Helemaal puur natuur en bijzonder lekker.

DSC02347

Maak je gerecht af met heerlijke garnalenkroketjes en een huisgemaakte ice tea. Beginnen jullie ook al te watertanden?

Binnenkort zal er een nieuwe vestiging geopend worden in onze hoofdstad. Ben je nu al aan het watertanden en kan je niet wachten? Breng dan een bezoekje aan een van de andere vestigingen.