GANT is van origine een Amerikaans sportkledingmerk. Je zou denken dat deze combinatie enigszins onverwachts is, maar niets is minder waar. GANT staat namelijk voor ‘Never stop learning’. Zij bemoedigen het credo dat je altijd door moet gaan met leren en moet investeren in jezelf. Of jij dit nou doet door een eigen bedrijf te starten, regelmatig van baan te wisselen of op een klassieke manier in een bedrijf te groeien. Omdat men enigszins vastzit in de gedachte dat je succes moet behalen door hoog op deze ladder te komen, heeft de documentaire ‘Flipping the Ladder’ dit in perspectief geplaatst aan de hand van drie verschillende deskundigen.

Flipping the Ladder

“Wat als het beklimmen van deze ladder niet de enige weg tot succes is?”. Dat is de hamvraag die wordt gesteld in deze inspirerende documentaire. Rahsida Jones is de creator en heeft samen met drie deskundigen – neurowetenschapper dr. Don Vaughn, oprichter van Women’s March Alliance, Katherine Siemionko en hoogleraar Economie en onderzoeker Nava Ashraf – deze documentaire vorm gegeven. Flipping the Ladder volgt drie mensen die actie willen ondernemen om hun carrière een boost te geven en betekenisvoller te zijn. De drie deskundigen volgen deze reis en leggen de verschillende fasen die ze doormaken uit. Voor iedereen die op een impasse zit in hun carrière is dit dan ook zeker een aanrader.

Flipping the ladder

De wereld verandert snel en mensen beginnen het doel van werk en succes opnieuw te definiëren. Waar vroeger succes, status en geld werden gedefinieerd als succesvol, is dit al lang niet meer zo. Mensen zien vrijheid als voornaamste succes factor. De mogelijkheid hebben om je eigen leven te ontwerpen terwijl jij je in je primaire levensbehoeften kan voorzien.

Wees wie je wil zijn

Mensen worden veelal tegengehouden door geld en de verwachting van familie. De verwachtingen zorgen ervoor dat jij je achter je bureau verveeld, ellendig en verbitterd voelt. Stop eens met deze gedachtes en geloof dat je het kan – de boodschap van ‘Flipping the Ladder’. Deze documentaire legt dan alle pijnpunten bloot en geeft jou een reflectie momentje over je eigen leven.

flipping the ladder

Wat onder andere blijkt, is dat ruim 82% die van baan geruild zijn er gelukkiger op worden. Ben jij niet blij met je huidige werk, twijfel dan niet om die overstap te maken! Mocht jij twijfelen om als ‘job hopper’ beschouwd te worden, maak je niet druk. Gemiddeld hebben mensen meer dan 11 banen in hun leven. Dus ben je al meerdere jaren actief voor één baas, twijfel dan niet om eens over te stappen. Het is aan jou.

Deze inspirerende documentaire van GANT geeft jou een inzicht hoe jij door het patroon kan breken. Het is dan zeker een aanrader om een uurtje voor vrij te maken!