Als we producenten mogen geloven dan verschijnt er iedere week een nieuwe wonderpil die wel tot tien keer meer resultaat geeft dan de vorige wonderpil. Een wonderpil daar geloven wij niet in. Als je allerlei pillen – die zo genaamd wonderen verrichten – inneemt wordt er niet gekeken naar de behoefte van het lichaam. Supplementen zijn een aanvulling op jouw eet/sportpatroon, waardoor jij ondersteund wordt in het bereiken van je doel; afvallen en spiermassa behouden.

Afvallen is een lastige klus. Het proces van afvallen is een makkelijk gegeven, meer calorieën verbranden dan eten. In de praktijk vraagt dit om een lange adem, want je wilt structureel gewicht verliezen om het jojo-effect te voorkomen. Het afvallen vraagt om een verminderen van je dagelijkse calorieën. Een goed voorbeeld is een vermindering van 500 calorieën per dag om wekelijks een kilo af te vallen.

‘De gemiddelde man heeft 2500 calorieën per dag nodig’

 

Het is belangrijk om je koolhydraten drastisch te verminderen, zodat vet wordt gebruikt als energie bron. Hierdoor zal het afvallen worden versneld zonder dat het negatieve effecten heeft op je metabolisme. Zorg wel dat er nog steeds koolhydraten binnenkomen met name in de ochtend of voor het sporten.

Om spiermassa te behouden mogen deze in een periode van minder voeding niet ondervoed raken. Het is belangrijk dat er voldoende eiwitten binnen komen. De rekensom: tweemaal je vetvrijemassa is het aantal gram in eiwitten dat jouw spieren nodig hebben.

Minder eten betekent meer honger. Zorg dat je continu verzadigd bent door veel groente en supplementen. Dit maakt het minderen in calorieën een stuk aangenamer.

Deze supplementen zullen je helpen om gemakkelijk af te vallen:

– Eiwit shake
Vul je dagelijkse eiwitten aan met een shake. Doe dit met namen na een training of in de avond voor het slapen.

Proteïne bar
Een proteïne bar bevat eiwitten, daarnaast geven deze repen een verzadigd gevoel. Dit is ideaal als tussendoortje om de middaghonger te stillen. Let op dat dit geen suikerbommen zijn.

Multivitaminen
Vul dagelijks je vitamine en mineralen aan.

– Fat burners 
Door de hoge dosering van cafeïne verbrand je sneller calorieën. Enkel gaat dit gepaard met vele nadelen als slecht slapen, hartkloppingen en het niet kunnen concerteren. Wij raden dit echter niet aan.