Locked In

We trappen af met een film die vanaf 1 november direct te zien is op Netflix. In Locked In, zien we Lina, een jonge vrouw, die net gehuwd is. Ze heeft echter problemen, vooral met haar schoonmoeder Katherine (gespeeld door niemand minder dan ‘onze’ Famke Janssen.) De zaken verergeren binnen de familie als gevolg van een geheime liefdesaffaire. Bovendien wil iemand Lina vermoorden, maar wie dat is weet ze niet. Wanhopig als ze is, probeert ze uit te pluizen wie aan haar kant staat en wie haar om het leven probeert te brengen.

Het wordt nog allemaal iets erger als een vriendelijke verpleegkundige de geheimen rond de verwondingen van een comapatiënt probeert te achterhalen. Tijdens die zoektocht ontdekt ze bittere rivaliteit, ontrouw, verraad en moord. Naast Famke Janssen, kunnen de fans van Peaky Blinders ook in hun handen wrijven. Zo speelt niemand minder dan Finn Cole, a.k.a. Michael Gray ook een rol in de film.

 

The Killer

In The Killer is de hoofdrol weggelegd voor Michael Fassbender. Hij kruipt in de huid van een huurmoordenaar, die na een noodlottig incident de strijd aangaat met zijn werkgevers en zichzelf. Dit allemaal tijdens een, hoe kan het ook anders, internationale klopjacht waarvan hij beweert dat deze niet persoonlijk is.

We moeten wel nog heel even wachten op deze nieuwe film. Deze zal namelijk vanaf 10 november op Netflix te zien zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de heerlijke beelden van de trailer.

 

EMMA.

De volgende film stamt uit 2020 en is vanaf 15 november te zien op Netflix in Nederland. In EMMA. speelt niemand minder dan Anya Taylor-Joy de hoofdrol. Haar kennen we natuurlijk van The Queen’s Gambit, maar we kunnen haar ook kennen van, jawel, de Peaky Blinders. Daar speelt ze toevallig de rol van Gina Gray, de vrouw van Michael, waar we het zojuist over hadden.

EMMA. is een verfilming van het beroemde boek van Jane Austen en kan het best worden omschreven als een komische satire over klassenverschillen. Anya speelt de rol van Emma. Zij is knap, slim en ongelofelijk ijdel. Er is niemand zoals zij in het Engelse dorpje Highbury. Emma is er dol op om mannen en vrouwen te koppelen, maar dat is niet altijd even succesvol. Terwijl zij zich bemoeit met het geluk van anderen loopt ze bijna haar eigen liefde mis. Het is tijd dat Emma haar eigen weg en liefde vindt.

 

Liefde zonder Grenzen

Tot slot hebben we nog Liefde zonder Grenzen. Deze typische Nederlandse film, met typische cast, volgt de liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry. Al hun levens zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. In deze film komen we erachter of de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch zal overwinnen. Ondanks dat in de Film (uiteraard) een rol is weggelegd voor Jim Bakkum en Yolanthe, is er ook verrassing in de cast opgedoken. Zo zien we niemand minder dan Selma Omari haar opwachting maken in deze film.

Liefde zonder Grenzen is vanaf 24 november te zien op Netflix, heb je nog genoeg tijd om te bedenken of je deze film wil gaan kijken.

 

Wij hebben hier Netflix-films op een rij gezet, maar dat is natuurlijk niet alles. Hieronder op de Instagrampost van het Nederlandse Netflix-account heb je een overzicht van alle films en series die in november 2023 komen.