Wat is Feats?

Feats is een fietsenmerk dat hippe, maar betaalbare stadsfietsen produceert en verkoopt. Opgericht om mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Eigenlijk klinkt dat ook best logisch, want waarom zou je vanuit je stoffige kantoorplek in je auto stappen en vervolgens aansluiten in de lange rij met andere auto’s als je daar ook gewoon langs kunt fietsen. Op de fiets krijg je frisse lucht, ben je in beweging en bovendien is het nog beter voor het milieu ook. Het zou veel opleveren als mensen op een Feats gaan rijden. Minder toeterende auto’s, een minder vervuilde lucht en minder opstoppingen. Het is daarbij natuurlijk wel van belang dat het fietsen veilig en comfortabel is. Daarom zijn de fietsen van Feats zo ontworpen dat ze veel aankunnen en tegelijkertijd licht trappen en strak sturen. Uiteraard wil het oog ook wat, het is vreemd om veel aandacht aan je outfit te besteden en dan vervolgens op een oude roestbak rond te fietsen. Zoals ze bij Feats zeggen; ”de Feats maakt de mens.”

” Onze bedoeling is dat de Featsen een soort eyecandy zijn. Ze moeten er goed uitzien, jouw imago op wielen.” Jeroen Elekan, Feats

Een van de belangrijkste uitgangspunten van Feats is milieubewuster leven, zo zegt Jeroen Elekan. In Nederland zijn we hier steeds meer mee bezig. Er wordt minder vlees gegeten, mensen proberen duurzame producten te gebruiken maar toch blijven een hoop mensen wel in vervuilende auto’s rijden. En soms kan dat niet anders, maar zeker in de stad is de auto helemaal niet het meest effectieve vervoersmiddel. Bovendien is een auto een stuk duurder dan een fiets. De Feats is een perfect alternatief hiervoor, niet vervuilend en veel goedkoper. Nederland is een fietsland, dus ook dat is een match.

Feats MAN MAN

De doelen en dromen van Feats

Jeroen stelt dat het doel van Feats is om zoveel mogelijk mensen aan het fietsen te krijgen, “Dat zou alle alle steden een stuk prettiger maken.” Fietsen zijn, zeker in Nederland, overal verkrijgbaar maar dit zijn vaak trage en logge fietsen. En als ze wel lekker licht trappen zijn ze vaak weer heel duur. Een mooie, lekker rijdende én betaalbare fiets is lastig te vinden. In dat gat is Feats dus gedoken. De eerste reacties als men de Feats ziet zijn zeer positief, en als ze erop rijden al helemaal. Omdat we toch Nederlanders zijn komt de onvermijdelijke vraag al snel; Wat kost de Feats? Het antwoord valt ons allerminst tegen, voor 400 euro heb je een complete Feats inclusief licht en bel.

Feats MAN MAN

De Featsen worden onder andere verkocht via de webshop. Hierbij wordt de fiets keurig in een doos thuis geleverd en hoef je alleen nog maar de laatste onderdelen vast te draaien, en dan kun je meteen lekker op weg. Wil je de fiets helemaal opgebouwd aangeleverd krijgen, dan is dat ook mogelijk. Verder is de Feats ook verkrijgbaar in verschillende winkels in Amsterdam, Den Haag en Hilversum. Het is zelfs mogelijk Featsen, per stuk, te laten spuiten en van reclame te voorzien. Aantrekkelijk voor bedrijven om op een milieubewuste manier reclame te maken. Er rijden inmiddels al verschillende bedrijfs Featsen rond. De droom van Feats is het openen van een brandstore, een plek waar iedereen de Featsen kan bewonderen en kan testen. En waar je natuurlijk je eigen Feats kunt samenstellen en oplaten bouwen.

Beste stad om in te fietsen

Zelf houdt Jeroen heel erg van fietsen, zoveel is duidelijk. We waren daarom benieuwd wat hij nu de beste stad vindt om te fietsen. Volgens hem hoort Amsterdam daar zeker bij, omdat de goede infrastructuur het fietsen heerlijk maakt. Toch vindt hij het ook heel gaaf om in een stad te fietsen waar de paden iets minder gebaand zijn voor fietsers. “Een beetje avontuur kan geen kwaad.’’ Wel fietst hij het liefst met een lekker zonnetje. Als er dan ook nog veel moois te zien is onderweg, dan heb je ideale fietsomstandigheden. Rome is een stad die aan die criteria voldoet en volgens hem een fantastische stad om doorheen te fietsen. Natuurlijk zijn er ook steden die juist totaal niet uitnodigen om te fietsen. Denk aan een stad met steile heuvels, slecht weer en slechte koffie.

Wat gaat de toekomst brengen?

Feats heeft dus nog genoeg doelen en dromen en de ontwikkeling gaat achter de schermen dan natuurlijk ook gewoon door. Er staan nog een aantal mooie projecten in de steigers, zo geef Jeroen aan. Bijvoorbeeld nieuwe trendy kleuren, waar op dit moment hard aan wordt gewerkt.

” Als het goed is zie je onze Featsen in steeds meer steden en in het straatbeeld opduiken.” Jeroen Elekan, Feats

Daarnaast is Feats ook bezig met het ontwerpen van nieuwe frames en nieuwe technologieën, om de fietsen nog sterker en duurzamer te maken. Hoe minder losse onderdelen er zijn, hoe minder er kapot kan gaan. Bovendien wil Feats, zonder de kenmerkende look te verliezen, graag nieuwe modellen ontwikkelen. De uiteindelijk missie is om zoveel mogelijk mensen in heel Europa op de Feats te krijgen. Er is dus nog genoeg te behalen. Bij Feats hebben ze dan ook zin in de toekomst.