Het is woensdag als we aankomen in Cluj, de grootste stad van Transsylvanië en tevens de broedplaats is van vele tech-bedrijven. De stad bruist, het heeft leuke winkelstraten met vintage shops en op iedere hoek van de straat vind je een hip koffiezaakje. Je betaald hier dan slechts 1 euro voor een uitstekende koffie! De eerste nacht slapen we in een AirBnb om de volgende opgeladen naar het festival te vertrekken.

Donderdag, de eerste festivaldag, we nemen een taxi dat ons na ruim een half uur naar de festivalcamping brengt. Hier staat een toffe tipi (dream tent), waar het luchtbedje al is op geblazen en het gezellig is gemaakt door vintage kleedjes.

Dreamtent

De camping is van alle gemakken voorzien, zo heeft het een LIDL (ja, een LIDL met LIDL prijzen), genoeg wc’s en gratis douches.

Het festival

Het festivalterrein is van origine een kasteeltuin. Dit geeft een magisch gevoel, want zo zijn er prachtige plekken natuur en zo staat er een statig kasteel. Daarnaast is het festival 24 uur open, zowel de muziek als de food court stopt niet! Dus heb jij nog energie om 08:00 dan is er altijd nog een plek waar je kunt dansen. Ohja! Een halve liter kost je slechts 2 euro.

Onze favoriete acts van Electric Castle

Beardyman

EC Beardyman

Darren Forman (34), beter bekend als Beardyman, is een Londense muziekartiest en tweevoudig kampioen beatboxen in de UK. Door middel van beatboxing, een zelfontwikkelde samplecomputer en zijn band geeft hij een heel vet live optreden. Zijn optreden kent invloeden van allerlei genres en is daarmee ook dan een heerlijke opwarmer van de dag.

Sohn

Sohn

Chris Taylor, beter bekend als Sohn, is een muzikant uit Wenen. Hij is geboren en getogen in Londen, waar hij het soloproject Trouble over Tokyo uitbouwde. Hij heeft soulvolle sound begeleid door heerlijke drums en elektronische synths. Het is wegdromen, je meisje knuffelen terwijl hij je meeneemt in zijn muziek.

Youngr

Youngr Electric Castle

Youngr is een one-man-band uit Engeland. Hij heeft in veel bands gezeten en doet nu alles zelf. Hij drumt, speelt piano, synths en zingt. Zijn optreden is energiek, zo raakt hij iedereen in de zaal met positieve energie. Hij wist een megahit te scoren met het nummer ‘Out of my system’, dat het Roemeense luidkeels meezingt

Tommy Cash

Tommy Cash

Tommy Cash maakt opvallende, alternatieve rap uit Tallinn, Estland. Zijn teksten zijn nauwelijks te volgen, maar je ontkomt niet aan zijn hyper-aanstekelijke sound. Het heeft iets weg van Die Antwoord, maar Tommy heeft nog het rauwe randje wat hem echt maakt en geen act.

Alt J

ALT J
Het derde album van de Britse indierockband Alt-J luister ik grijs. De indie, folk en rock hypnotiserende sound maakt mijn derde dag Electric Castle compleet. Het is haast kunst te noemen hoe ze je meenemen in hun muzikale trip tijdens een anderhalf uur lange show op de mainstage.

Volgend jaar naar Electric Castle?

Electric Castle was een zeer bijzondere ervaring! Het was ondanks de grote acts geen commerciële bedoeling, alles gaat om de ervaring en goede muziek. Iets wat we in Nederland zijn kwijtgeraakt. Wil jij weer het pure festival gevoel ervaren, niet te veel betalen voor een biertje en opzoek gaan naar de parels in de elektronische muziek? Check dan Festival.Travel voor alle informatie!