Wat een monster. Deze jongen is 4 januari voor het eerst gepresenteerd in Las Vegas en gaat onder de naam Faraday Future FFZERO1. Het is een concept car, maar is hoogstwaarschijnlijk de basis voor toekomstig autodesign.

Faraday-Future-FFZERO1-3

Is dat niet een beetje vooruitstrevend? Geen idee, maar het verhaal is in ieder geval goed. Wat Faraday Future doet is het volgende: de wielbasis en frame van de auto zijn aanpasbaar – en daarmee bedoelen we dat het frame te verlengen en te verkorten is – waardoor verschillende autodesigns op eenzelfde wielbasis kunnen worden gezet. Ofwel een Opel Corsa kan eenzelfde wielbasis hebben als een Audi A8. Check het filmpje hieronder voor meer informatie:

En uiteraard rijdt deze bolide volledig op stroom. En uiteraard behaalt hij topsnelheden van 320 kilometer per uur. En uiteraard gaat een Opel Corsa dat niet halen. En uiteraard is hij aangekleed met carbon en op een manier gestroomlijnd om zo min mogelijk tegenkracht te ervaren. Uiteraard.

Faraday-Future-FFZERO1-9 Faraday-Future-FFZERO1-6

Het doel van de ontwerpers was om een zesde zintuigen te creëeren voor de bestuurder, door personalisatie van voorkeuren, live beelden en real time data visualization. Wat ze hiermee bedoelen? Een smartphone app waardoor je de auto bestuurd kan worden en de auto naar jouw voorkeuren kan worden ingesteld. Daarnaast zijn de stoelen gebaseerd op NASA’s zero gravity designs. Wat? Dachten wij ook. Maar dit geeft de bestuurder een gevoel van gewichtloosheid wat de vermoeidheid van de bestuurder doet afnemen.

Faraday-Future-FFZERO1-4 Faraday-Future-FFZERO1-2

 

Eigenlijk is heel deze vierwieler gebouwd rondom de voorkeuren van de rijder en de rij-ervaring te optimaliseren. Maar dat suggereert ieder automerk. Kijk maar gewoon naar de beelden, daar word je blij genoeg van.