Wie is Nyck de Vries?

Nyck de Vries is geboren op 6 februari 1995 en is dus zoals je net hebt gelezen, een alleskunner binnen in de racewereld. Hij debuteerde in 2008voor het Italiaanse Chiesa Corse Zanardi Team met karten. Hij werd onder andere kampioen van de KF3 (2008, 2009), de Duitse jeugdklasse (2008, 2009) en hij won het Europees kampioenschap KF3 (2009). Nyck De Vries werd in 2010 opgenomen in het talentprogramma van McLaren, het Britse Formule 1-team, waar hij onderdeel van uitmaakte tot 2019. Hij werd in Zuera wereldkampioen in de KF2-klasse en vervolgens nog in 2011 wereldkampioen in de KF1-klasse, de hoogste kartingklasse ter wereld. Netjes!

Van het één, komt het ander en zo heeft Nyck al in vele verschillende klassementen gereden. Naast karting reed hij ook in de Formule Renault, de GP3, het Formule 2, het World Endurance Championship en Formule E. Uiteindelijk is hij in 2021 reserve-coureur geworden voor het Formule-1 team van Mercedes. En op het weekend van 9 september 2022 was het eindelijk zover: de 27-jarige Nyck de Vries mocht invallen voor Albon (Williams) in de Grand Prix van Italië en haalde daar 2 punten binnen voor zijn team. Dit vierde hij natuurlijk met zijn vriendin, Eva Bruggenwirth.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Eva Bruggenwirth is de vriendin van de coureur

Hoelang Nyck de Vries en zijn vriendin Eva Bruggenwirth al samen zijn, is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat ze in 2020 voor het eerst op elkaars sociale mediaprofielen langs kwamen. Eva Bruggenwirth is eigenaar van een bedrijfje in gebreide kleding en werkt als sociale media en content creator voor een sieradenbedrijf. Daarnaast vindt Eva niet alleen autosport erg interessant maar houdt ze ook ontzettend van reizen.

Hieronder vind je wat foto’s van Eva Bruggenwirth.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EVA BRUGGENWIRTH (@evabruggenwirth)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door EVA BRUGGENWIRTH (@evabruggenwirth)