5. Oekraïne: alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria 

Oekraïne staat op de vijfde plaats in de lijst van favorieten, met een respectabele 7% kans om te winnen volgens de bookmakers. Het duo alyona alyona & Jerry Heil belooft een boeiend optreden met hun nummer Teresa & Maria. Alyona alyona, de gerenommeerde vrouwelijke rapper van Oekraïne, bundelt haar krachten met Jerry Heil, wiens populariteit de pan uit rijst met video’s die miljoenen keren zijn bekeken. Samen hebben ze een krachtig nummer gecreëerd dat het publiek zal betoveren met zijn boodschap van potentieel en prestatie.

 

4. Italië: Angelina Mango – La Noia

Italië, een van de “Big-5” landen, heeft Angelina Mango als hun inzending voor Eurovisie 2024. Met haar lied La Noia heeft ze de bookmakers overtuigd en staat ze op de vierde plaats in de ranglijst, met een kans van 11% om te winnen. Angelina Mango is geen onbekende in de muziekscene, met overwinningen op het prestigieuze Festival di Sanremo en een indrukwekkend optreden in een talentenjacht. Haar unieke stem en creatieve talent maken haar een geduchte concurrent voor de titel.

 

3. Nederland: Joost Klein – Europapa

Nederland komt dit jaar met Joost Klein en zijn nummer Europapa. Joost, een veelzijdige muzikant en voormalige YouTuber, brengt een mix van mainstream pop en rap naar het Eurovisiepodium. Hoewel zijn bekendheid buiten Nederland misschien nog groeit, heeft Joost al indruk gemaakt met acht studioalbums die de top 10 van de Nederlandse hitlijsten hebben gehaald. Momenteel staat Joost op de derde plaats bij de bookmakers, met een kans van 14% om te winnen.

 

2. Kroatië: Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

Kroatië maakt indruk met Baby Lasagna en zijn aanstekelijke nummer Rim Tim Tagi Dim. Marko Purišić, het brein achter Baby Lasagna, heeft een unieke stijl ontwikkeld die humoristische teksten combineert met een industrial metalgeluid. Ondanks dat hij aanvankelijk als favoriet werd getipt, staat Baby Lasagna nu op de tweede plaats bij de bookmakers, met een kans van 17% om te winnen.

 

1. Zwitserland: Nemo – De Code

Op de eerste plaats vinden we Zwitserland, vertegenwoordigd door Nemo met zijn nummer De Code. Nemo heeft een verbluffende mix van genres en stijlen gecreëerd, waaronder rap, drum and bass en opera. Met zijn slimme muzikale aanpak en het thema van non-binaire identiteit, heeft Nemo de harten van de bookmakers veroverd en staat hij op een overtuigende eerste plaats met een kans van 24% om te winnen.

 

Met de grote finale om de hoek, blijft het een spannende race naar de top van het Eurovisie Songfestival 2024. Welke van deze kanshebbers zal de titel mee naar huis nemen? We zullen het snel ontdekken!