NFT-aap van Eminem

De aap heeft EminApe, draagt een pet die Eminem ook vaak draagt ​​en ook de gouden ketting van artiest. Het is gemaakt door de gebruiker met de name Grandpa Ape Yacht Club. De rapper heeft voor de NFT-aap $452.000 betaald, dat is gelijk aan bijna 400.000 euro. Tot nu toe heeft Eminem de aankoop niet bevestigd, maar hij heeft wel zijn Twitter-profielfoto veranderd in de aap.

De man die het NFT-aapje verkocht, noemt zichzelf GeeGazza op Twitter, kan er schijnbaar niet omheen. Hij tweette een screenshot van Eminems profiel en schreef: “Ik leef in een simulatie.” Eerder had hij een bericht geplaatst dat hij hoopte dat de rapper de aap zou kopen, en schreef in november: “Ik denk nog steeds dat @Eminem voorbestemd is om ooit mijn @BoredApeYC te kopen.” 

Wat is NFT?

NFT staat voor een non-fungible token. Dit is een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. NFT’s kunnen worden gebruikt om digitale creaties beschikbaar te maken, zoals digitale kunst, items uit videogames en muziekbestanden. Het wordt nu veel toegepast voor digitale kunst en digitale verzamelobjecten.