Musk en Zuckerberg dagen elkaar uit

Alles is begonnen met een idee van Zuckerberg, die naast Facebook en Instagram ook nog een alternatief voor Twitter op wil zetten. Dat schopt tegen het zere been van Musk. Techwebsite The Verge trad hiermee naar buiten en liet een afbeelding zien van een app die inderdaad veel overeenkomsten met Twitter heeft. De app zal vermoedelijk ‘Threads’ gaat heten.

Dat is niet het enige. Zuckerberg wil dat de meer dan twee miljard Instagram-gebruikers met hun account direct toegang krijgen tot het nieuwe platform. Het zou betekenen dat Twitter er direct een mega-concurrent bij zou hebben. Elon Musk reageerde al snel op het nieuws dat Facebook aan een Twitter-alternatief werkt: “Ik weet zeker dat de aarde niet kan wachten om exclusief onder Zuck’s duim te worden gehouden zonder andere opties. Een regelrechte sneer aan het adres van de Amerikaan. Daar voegde hij aan toe: “Ik ben wel in voor een kooigevecht als hij dat ook.” Musk reageerde daar middels een Instagram-story op.

Kooigevecht Zückerberg Musk

De degens lijken gekruist te worden in ieder geval.

Lengteverschil tussen Musk en Zuckerberg

Als het dan toch van een gevecht gaat komen, wie zal er dan winnen? Er wordt volop gespeculeerd er zijn meerdere scenario’s denkbaar. Zo is Elon Musk met zijn 1,88 liefst 17 centimeter langer dan Zuckerberg (1,71). Daar staat echter wel tegenover dat Zuckerberg jiu jutsi beoefent, een vechtsport. Daar heeft de Facebook-CEO zelfs prijzen mee gewonnen. Musk gaf bovendien aan nooit te sporten, behalve als hij zijn kinderen oppakt en in de lucht gooit.

Het is hoe dan ook iets om in de gaten te houden. Wij zitten er klaar voor!