Twee indrukwekkende uitvoeringen: normale Porsche Macan 4 en Macan Turbo

De nieuwe Macan komt in twee modellen: de ‘normale’ Macan 4 en de sportieve Macan Turbo. Beide modellen worden geleverd met een indrukwekkend accupakket met een capaciteit van maar liefst 100 kWh, waarmee je respectievelijk 613 en 591 kilometer kunt afleggen. Dit betekent dat je zonder zorgen lange afstanden kunt rijden zonder te hoeven stoppen om op te laden.

De Macan 4 haalt binnen 5,2 seconden de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur. De Turbo heeft zijn naam niet voor niks gekregen. Deze is aanzienlijk sneller en kan in 3,3 seconden vanuit stilstand de 100 kilometer per uur aantikken. De topsnelheid van dit model is wat hoger dan die van de ‘normale’ Macan 4, namelijk 260 kilometer per uur.

porsche macan 4 prijs

Wat is het prijskaartje van deze nieuwe elektrische auto?

Een ander opmerkelijk aspect van de nieuwe Porsche Macan 4 is de prijs. De startprijs van het basismodel begint bij € 88.500,-, wat maar liefst € 36.000,- lager is dan die van het normale benzinemodel. Voor het Macan Turbo model begint de startprijs bij € 121.000,-. Ondanks deze lagere prijzen heeft Porsche er ook voor gezorgd dat er geen compromissen zijn gemaakt in kwaliteit van het interieur, de prestaties en luxe. Kijk, dat zien we graag.

Porsche heeft altijd bekend gestaan om zijn premium auto’s en met de nieuwe Macan blijven ze trouw aan deze goede reputatie. Het interieur is stijlvol en comfortabel, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. De prestaties van de elektrische Macan zijn eveneens indrukwekkend, met snelle acceleratietijden en een soepele rijervaring.

porsche macan 4 elektrisch

De groenere toekomst van Porsche

De introductie van de nieuwe elektrische Macan is een belangrijke stap voor Porsche op weg naar een groenere toekomst. Als je op zoek bent naar een krachtige, luxe SUV die tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu, dan is de nieuwe elektrische Porsche Macan 4 zeker het overwegen waard. Beide wagens zullen vanaf Q3 van 2024 bij verschillende Porsche Centra in ons land te bestellen zijn.