De unieke vorm van de villa

De villa kun je vinden tussen de gigantische naaldbomen aan de oevers van het Vänernmeer in Zweden. Het huis heeft naast zijn unieke ligging ook een erg unieke vorm. Het volledige huis is namelijk van glas en heeft een A-vorm. Het is ook zeker geen kleine woning. Het ontwerp is verzonnen door Anders Solvarm en Niklas Dahlström, via architectenbureau Naturvillan. Niklas en Anders richtten zich voornamelijk op het ontwerpen van duurzame gebouwen die jaren lang mee horen te gaan. En eerlijk is eerlijk: met dit ontwerp maken ze indruk.

 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Een erg belangrijk detail aan het huis is ook dat het een enorm duurzaam en milieuvriendelijk huis is. Alsof het huis nog niet uniek genoeg was! Bovenaan de villa zitten enorm veel zonnepanelen die half transparant zijn. Alle energie wordt dus ook door deze zonnepanelen opgewekt. De binnenkant van het huis is helemaal van hout, waardoor het huis een stuk milieuvriendelijker wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luxury Listings (@luxury_listings)

De indeling van de villa in Zweden

Je zal vast wel denken: volledig van glas, maar dan kijkt iedereen toch naar binnen? Dat is zeker niet waar. Er zijn natuurlijk wel delen van het huis dat je zo naar binnen kunt kijken. Dit is dan voornamelijk beneden. Hier zie je een soort ingebouwde kas, een terras en de trap naar boven. De woonruimte beneden is wel gewoon dicht. Hier vind je dan ook de woonkamer en de keuken. Verder vind je in het huis nog drie slaapkamers en twee badkamers. Zie hieronder meerdere foto’s van dit prachtig staaltje vakmanschap:

villa duurzaam zweden kopen

prachtige villa te koop grote ramen in zweden

Ben je nu benieuwd naar wat meer informatie, of wat meer foto’s? Bekijk deze dan nu op de makelaardij-site.