De duurste fles gin ter wereld

De prijs van deze fles is maar liefst 4,7 miljoen euro. Hoe kan deze drank zoveel waarde krijgen? Voor het ontwerp van de fles is een juwelenontwerper benaderd die een edelsteen erin verwerkte. En niet zomaar een lullig steentje, maar een 65.17 karaats Paraiba toermalijn. De fles is ontworpen door de Vlaamse kunstenaar Jochen Leën. Volgens de maker komt 99% van de waarde van de 4,5 liter grote fles van die steen. Dat maakt het de duurste fles gin ter wereld en zelfs de duurste fles drank. De duurste whisky ter wereld is bijvoorbeeld maar een kwart van die prijs.

Skully, een niche merk

De maker van de duurste fles gin ter wereld heet Koen Smulders. Omdat de Brabander door zijn vrienden Smully wordt genoemd en hij objecten met doodshoofden (skulls) spaarde, is de naam van het merk een combinatie van de twee geworden: Skully. Het merk bestaat pas een paar jaar en is begonnen met een fles waar een kunstwerk van een Belgische kunstenares op was afgebeeld. In de stijl van dat kunstwerk is de rest van de fles ontworpen. Zo zijn de ruim duizend spikes op de buitenkant van de fles geïnspireerd door de zonnebril die op de afbeelding te zien is. Naar aanleiding van dit succes zijn meerdere internationale kunstenaars benaderd en hebben die andere ontwerpen van flessen gemaakt.

duurste fles gin ter wereld

Uitzonderlijke dranken

De fles met de edelsteen erin verwerkt is dus niet het enige uitzonderlijke aan het merk Skully. Om de flessen gin te kunnen verkopen wilde de maker niet met standaard smaken komen. Die zijn er al genoeg en de gevestigde merken zijn daar al te groot voor. Daarom wilde Skully er bovenuit springen door op exclusiviteit in te spelen. Hier is bijvoorbeeld de smaak Smooth Wasabi Gin uit gerold. Dit is de enige gin ter wereld met wasabi-wortel, volgens de maker. De andere smaken zijn London Dry Gin, Tangerine Twist en Oriental Citrus, zien we op de website van Skully. Het meest unieke zit hem in de flessen en de ontwerpen hiervan, waaronder die van de duurste fles gin ter wereld. Hierdoor is elke fles een collector’s item.