Espresso machine van ruim 10.000 euro

Ja? Dan moet je hem of haar even aantikken, want dit apparaat van het merk Espresso Veloce® is wel erg bijzonder. Zeker als ‘ie ook nog eens van chique auto’s houdt. Het apparaat, genaamd RS Black Edition, is namelijk een eerbetoon aan Porsche met een ontwerp dat lijkt op de motor van een 911. 

apparaat koffie espresso porsche

De luxe espressomachine is gemaakt van ruimtevaartmateriaal zoals chirurgisch roestvrij staal, aluminiumlegering, titanium en koolstofvezel. Hij bootst het uiterlijk van de zescilinder motor van de 993-serie 911 na. De machine is een eerbetoon aan het iconische Porsche-voertuig. De makers hebben goed oog voor detail met de zes verticale (neppe) gasklephuizen, een bovenop gemonteerde koelventilator en (neppe) cilinderkoppen die op het apparaat zitten. Hij weegt 21,5 kilo en is 38 x 42 x 34 centimeter groot. 

Nog een leuk nieuwtje: het koffieapparaat wordt wereldwijd uitgebracht in een beperkte oplage van 993 eenheden. Dat is een knipoog naar de 933-autoserie die Porsche op de markt bracht. De espressomachine is echter niet voor iedereen geschikt, want hij heeft een verkoopprijs van 11.000 dollar (€10.100). Meer weten? Check dan de website van Verloce voor meer informatie. 

Voer jij liever een gesprek over auto’s dan koffiezetapparaten? Deze Porsches doen het hart van een autoliefhebber sneller kloppen.

koffie duur luxe