Veel mannen hebben er last van, dunner wordend haar. Vele blikken in de spiegel, kijkende hoe hun haargrens steeds verder naar achter trekt. Het is iets waar mannen zich onzeker over voelen. Twee derde van de mannen zal haarverlies ervaren vanaf hun 35e en 85% vanaf hun 50e. Dunner wordend haar is een veelvoorkomend fenomeen. Toch is dit geen gelopen race. Aveda zegt de uitkomst te hebben met hun nieuwe producten. De Invati men™ nourishing exfoliating shampoo en Invati men™ scalp revitalizer zouden het systeem voor dikker en voller haar zijn. Dé uitkomst voor mannen met dunner wordend haar. Voor mij was dit reden genoeg om deze shampoo en scalp revitalizer onder handen te nemen en grondig te testen:

Week 1: het begin

Vol goede moed begin ik aan de zes weken. Mijn standaard, basic shampoo maakt plaats voor de twee hoogwaardige uitziende tubes van Invati men™. Mijn vriendin valt deze tubes meteen op en vraagt naar mijn nieuwe shampoo. Ik zeg dat het ‘gewoon een nieuwe shampoo’ is en begin over wat anders te praten. Ik wil namelijk weten of zij verschil gaat merken zonder vooraf beïnvloed te worden. De volgende ochtend word ik wakker, wil ik beginnen aan mijn ochtend-routine totdat ik de douche instap en besef dat deze niet zo standaard meer is. Ik open de tube en masseer de shampoo op mijn hoofdhuid alvorens ik aan de tweede stap begin. Vrolijk mee-neuriënd met de klanken van The Rolling Stones die uit mijn docking-station komen wacht ik tot de shampoo zijn werk heeft gedaan. Ik pak de volgende tube. Ik masseer de Scalp Revitalizer in en voel de de werking door mijn aderen stromen en stap met een coupe als dat Keith Richards deze heeft de douche uit. Nee, natuurlijk niet. Naast het feit dat mijn haar schoon, gevoed is en lekker ruikt merk ik weinig verschil. Natuurlijk dacht ik niet na één keer gebruik verschil te merken. Dit zal enige tijd gaan duren. Daarom gebruik ik gestructureerd, de gehele week, de shampoo en scalp revitalizer.

AM16_2902_r1

Week 2: spiegel kijken

Het is week twee waarin ik de shampoo en scalp revitalizer gebruikt en deze bevallen mij goed. Beide producten zijn geïntegreerd in mijn ochtend-routine. Ik betrap mezelf erop dat ik mijn haar nog nooit zoveel heb bestudeerd als in deze week. Logisch, want ik hoop op resultaat. Voordat ik de nodige style-producten in mijn haar smeer merk ik dat mijn haar glad en zacht is. Was dit eerder ook al zo? Naast dat ene complimentje van een oud-vrouwtje in de tram die mij complimenteert over mijn haarkleur heeft nog niemand anders wat over mijn haar gezegd.

Week 3: waar is het resultaat?

Wanneer ik iets onderneem, of dit nou werkgelateerd is of in mijn vrije tijd is, doe ik dit met een bepaald doel. Ik wil resultaat bereiken. Zo wil ik dat ook bereiken door het gebruik van de shampoo en scalp revitalizer. De afgelopen weken merkte ik dat mijn haar zachter en glanzender was dan voorheen. Toch merkte ik zelf niet dat mijn haar dikker werd. Tot de avond dat ik eindelijk een avond alleen met mijn vriendin had. Na de nodige in zeewier gehulde stukjes rijst en vis gegeten te hebben lagen we gezellig op de bank. De streelde door m’n haar, keek me aan en ze zei ‘wat jij heb dik haar zeg’. Hoor ik dit nou goed? Ik, met mijn onzekerheid over mijn dunner wordende haar krijg een compliment over mijn haar. Zou de shampoo werken? Mijn vriendin wist in ieder geval niet dat deze shampoo zou zorgen voor dikker haar dus ze was  niet vooraf beïnvloed.

Jasper_Suyk-0734

Week 4: naar de kapper

Het werd tijd om naar de kapper te gaan. Natuurlijk ga ik naar een barbier waar je niet kunt reserveren en kom ik op de drukste dag van de week. Gelukkig heb ik mijn laptop bij me en kan ik terwijl ik een speciaal biertje aangereikt krijg verder werken. Na twee biertjes en een klein uurtje verder ben ik aan de beurt. Terwijl de barbier mijn haar knipt praten we over het behandelen van haar, verzorging- en styling producten. Nog voordat ik tegen hem kan vertellen dat ik nu vier weken lang Invati men™ nourishing exfoliating shampoo en Invati men™ scalp revitalizer gebruik en wil vragen wat hij van de conditie van mijn haar vindt complimenteert de barbier mij over mijn haar. Hij zegt dat het haar er sterk en gevoed uitziet en dat de hoofdhuid goed verzorgd is. Ik mag dan zelf optisch weinig zien, mensen die mijn haar van dichtbij zien, zien verschil.

Week 5: optisch resultaat

Na vijf weken shampoo en scalp rivialitizer gebruikt te hebben gebruikt zie ik resultaat. Niet in de vorm van nieuwe haren of sneller groeiend haar. Nee, mijn haar lijkt dikker en voller dan voorheen. Waar ik eerder dunnere, doorschijnende plekken had is mijn hoofdhuid compleet bedekt met gezond, gevoed haar.

Jasper_Suyk-0427

Week 6: onderhouden

De gedachte dat een product mijn haar uit het niets terug laat groeien heb ik achter me gelaten. Ik besef hoe belangrijk het is om je haar goed te verzorgen met de juiste producten. Op dagelijkse basis verzorg ik mijn haar met de producten vanInvati men™ . De opgehoopte, overtollige talg-resten worden verwijderd en het haar wordt vanaf de wortel gevoed. Het haar lijkt dikker en is sterker. Wat voor mij een zwak en onzeker punt was is nu letterlijk gevoed en versterkt voor. Ik blijf deze shampoo en revitalizer gebruiken.