Is dromen over je ex erg en waarom gebeurt het?

Volgens relatietherapeut Anne McKay is het heel normaal om over je ex te dromen. Het geeft namelijk aan dat je onderbewustzijn bepaalde gevoelens heeft over bepaalde situaties. Als je het bijvoorbeeld heel vervelend vindt om over je ex te dromen, kan je er zelf een paar dingen aan doen. Zo kan je bij jezelf nagaan of er nog iets is wat je met haar wil bespreken of dat je nog iets verwacht. Als je over je ex droomt, kan het ook zijn dat er iets speelt tussen jou en je huidige vriendin. Is dit niet het geval? Dan is er geen enkel probleem en hoef je je nergens zorgen over te maken.

Toch is het misschien fijn om te weten wat het betekent. Daarom hebben we voor jou een lijstje gemaakt met veel voorkomende dromen waar een ex een rol in kan spelen.

1. Je eerste liefde

Volgens droomexpert Lauri Loewenberg zit je eerste liefde vol passie en verlangen. Als je er dan over droomt, wil je onderbewustzijn aangeven dat je huidige relatie routine is geworden. Door de droom kan je misschien ook wel achterhalen wat het juist weer spannender kan maken. Ben je single? Dan wil je onderbewustzijn je laten weten dat je wel weer verliefd wordt, omdat je het al een keer was.

2. Een ex die slecht voor je was

Zie jij een ex die slecht voor je was in een droom? Dan kan dit betekenen dat je nog steeds boos bent op diegene. Maar wanneer je samen in bed belandt, betekent het dat je er vrede mee hebt en dat je het achter je kan laten.

dromen over je ex betekenis waarom

3. Ruzie

Ook deze droom heeft twee betekenissen. Als je simpelweg ruzie hebt met je ex, ben je alsmaar niet tevreden met die relatie. Probeer jij diegene om te leggen? Dan wijst dit erop dat jij die relatie wil afsluiten.

4. Een ex die in de buurt blijft hangen

Blijf je je ex tegen komen op de achtergrond van je droom? Kan je maar niet van haar afkomen? Op deze manier wil jouw hoofd je vertellen dat je nog niet over haar hen bent.

5. Stelen van je ex

Als jij in je droom inbreekt bij je ex, wijst dit erop dat je graag wil weten waar ze aan denken en waarom ze het hebben uitgemaakt met jou.

6. Recente ex

Wanneer je over een recente ex droomt, wil eigenlijk graag terug naar diegenen. Als dit niet zo is, dan wil je onderbewustzijn je vertellen dat je klaar bent voor een nieuwe relatie.