Een icoon

Om dit najaar stijlvol en comfortabel voor de dag te komen willen we een schoen die perfect aansluit op onze stijl. De Dr. Martens 1460 is een icoon met een rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat de schoen op 1 april 1960 van de productieband rolde, beschikte deze over de typerende gele stikstels, grove zool en hiel lus. Door de comfortabele zool, het duurzame leer en het lichte gewicht van de schoen was deze bij uitstek geschikt als ‘a boot for workers’. Zo droeg toentertijd menig politieagent en postbode een paar comfortabele Doc’s. Al 57 jaar lang is deze schoen een symbool van zelf-expressie en is de schoen typerend voor verschillende subgroepen. Van punkers in de jaren 60 en 70 tot de urban-scene. Tegenwoordig is deze iconische schoen ook niet meer weg te denken in de pop, rock en dance scene.

dr martens man man 4

Rock ’n roll, Urban & Casual

Je kledingstijl is een weerspiegeling van hoe jij bent als persoon. De kunst zit ‘m in het toevoegen en combineren van items die een gebalanceerde stijl creëeren. Dit wil niet zeggen dat je enkel één stijl kunt rocken. Het gaat er juist om je eigen stempel te drukken en qua look af te wisselen. De 1460 boot van Dr. Martens is de schoen die combineerbaar is met verschillende stijlen. Of je nou naar een uitgesproken rock ’n roll of urban streeft of een subtiele casual look, de 1460 is de fundatie van jouw eigen unieke stijl.

Worn Different

En niemand draagt een paar Dr. Martens hetzelfde. De veelzijdigheid van de schoen maakt deze geschikt voor praktisch elke kledingstijl. Ontdek de verschillende stijlen en de complete verhalen achter de dragers van deze iconische schoen:

John Rubb

John street style

Mr. Rock ’n Roll himself. Als gerespecteerd journalist, schrijver en muzikant is de John Rubb dé man voor de 1460 boot. John draagt deze rock ’n roll boot met een zwarte skinny, sleeveless white denim-jackdet en gestreept jack. De perfecte inspiratie om je eigen rock ’n roll look te creëeren.

Delphin

Timberland MAN MANDelpin is afkomstig uit Parijs en startte zijn carriere als pro-skater totdat één van zijn tattoeërdende vrienden hem kennis liet maken met de wondere wereld van het tattoeëren. Nu is Delphin een gevestigde naam in de tattoo-scene.

Dr. Martens 1460

De typerende elementen maken de deze schoen tot een ware icoon. De grove zool, gele stiksels en het prachtige leer maken het tot de boot die jij dit najaar wilt dragen. Combineer de zwarte variant met een zware denim en grove knit of ga voor de rock ’n roll look en draag de Smooth Cherry colour met een afgedragen skinny en leren jack. En je favoriete Doc’s koop je niet voor een enkel seizoen. De combinatie tussen de duurzame materialen en kwalitatieve vervaardigingsmethoden maken het tot een schoen die jaren gedragen kan worden. Het duurzame leer wordt door de fijne structur en zachte glans mooier naarmate de schoen langer gedragen wordt en de iconische AirWair zool is olie- en vetbestendig en biedt steun en comfort op iedere ondergrond.

Ga stijlvol en comfortabel het najaar in met de 1460. Wij hebben onze favoriete najaarsboot gevonden.