Hoe krijg je het als docent zijnde voor elkaar om na 8 jaar werken een miljoen bij elkaar gesprokkeld te hebben en vervolgens met pensioen te kunnen, hoor ik je denken. Joe en Ali Olson deden het.

Extra banen

In 2004 leerden Joe en Ali elkaar kennen, toen ze beiden nog student waren. Hierna ging het snel. Toen ze klaar waren met school besloten ze te trouwen en naar Las Vegas te verhuizen. Het voordeel van Las Vegas is dat je er goedkoop kunt wonen, maar de lonen voor docenten liggen ook laag. Alle extra banen die ze konden doen, hebben ze dus ook gedaan. Lesgeven tijdens een zomerschool en bijlessen na school, alles om het salaris omhoog te krikken. Joe en Ali zagen hun salaris soms wel met 50% stijgen en hierdoor realiseerden ze zich dat ze ooit financieel onafhankelijk wilden zijn. Ze gingen door met de levensstijl die ze op dat moment hadden en zorgden dat 75% van hun inkomen op de spaarrekening kwam te staan.

pensioen-miljoen-reizen-manman

Verhuren

In 2008 kocht het koppel hun eerste pand om te gaan verhuren. In de jaren die volgde, kwamen hier nog 14 panden bij. Hoewel ze hier tijdens de financiële crisis verlies op hebben geleden, werd de markt uiteindelijk gunstig en begonnen de panden geld op te leveren, wat uiteindelijk resulteerde in een nettovermogen van meer dan €1 miljoen.

De wereld over

Het moment dat Joe en Ali daadwerkelijk financieel onafhankelijk waren, besloten ze om hun droom na te jagen: de wereld rond te reizen. Ze gingen met pensioen en pakten hun spullen. Samen met hun dochtertje van 1 bestaat hun dagbesteding nu uit het ontdekken van de wereld.

reizen-pensioen-miljoen-manman

Het heeft wat doorzettingsvermogen, discipline en geloof nodig om uiteindelijk tot dit punt te kunnen komen, maar het zou dus voor iedereen mogelijk kunnen zijn, zolang je maar een droom hebt. Mocht je nu niet alles achter willen laten, maar wel veel willen reizen, dan hebben wij hier simpele trucs om goedkoper te vliegen. Zo kun jij toch de wereld ontdekken, maar wel met een retourtje terug naar huis.