In elke relatie ontstaan discussies en die discussies can go from 0 to 100 real quick. Het ene moment zijn jullie samen een film aan het uitkiezen, het andere moment krijg je te horen dat jouw partner zich niet gewaardeerd voelt in deze relatie. We feel you! Dus lees verder voor enkele manieren om die kleine discussie aan te pakken zodat een kleine woordenwisseling onnodig uit de hand lopen.

Luister naar je partner

Het spreekt voor zich, maar luister gewoon eerst voordat je vol in de aanval gaat. Waarschijnlijk is er gewoon een achterliggende reden voor een bepaald argument waar je partner mee komt. Dus als je even de tijd neemt om te luisteren, in plaats van dat je direct begint met vuren, ontdek je vaak de achterliggende gedachte achter een argument. Op die manier kan je hierop inspelen en is de kans dat jullie discussie uitloopt in een ruzie veel kleiner.

Doe niet alsof je beter bent

Ondanks het feit dat jouw partner misschien minder kennis heeft over een bepaald onderwerp, hoef jij je nog niet als een grote douchebag te gedragen. Het doet er niet toe waar die hele discussie over gaat, iedereen heeft recht om zijn of haar mening uit te spreken. Jullie hebben een relatie. Wil je deze discussie winnen of wil je dat het argument wordt opgehelderd zodat jullie de vrede kunnen bewaren in jullie relatie? You pick!

hypotheek man man 01

Focus tijdens discussies

Het is normaal om meer dan één probleem in een relatie te hebben of dat er bepaalde gevoelens zijn bij bepaalde onderwerpen. Maar bewaar je focus. We kennen het allemaal wel. Dit is al de zoveelste discussie over dat ene onderwerp en in the heat of the moment ga je er dingen bijhalen die op dat moment niet relevant zijn. Als jij oude koeien uit de sloot gaat halen, kunnen wij je garanderen dat jouw partner dit ook doet. Op die manier loopt een kleine discussie uit op een ruzie waar jullie nog minder snel uit gaan komen.

Wees over het algemeen gewoon lief voor elkaar. Verhef je stem niet als dit niet nodig is, denk na voordat je wat zegt en gebruik een beetje humor. Er zijn twee mensen nodig om ruzie te maken, dus zorg dat het daar gewoon niet op uitloopt. Uit onderzoek is het geheim van een succesvolle relatie gekomen: word samen dronken!