Stalken

Neem even een voorbeeld aan Joe in de hitserie “You’. Of ja, een voorbeeld van hoe het niet moet. Stalken klinkt gelijk heel heftig, maar ook in de simpelste vorm is het al iets wat vrouwen ongemakkelijk vinden. Het begint online op Social Media. Na het zien van een vrouw, er via via achter komen wie het is om haar te gaan volgen, is iets wat veel vrouwen extreem ongemakkelijk vinden. Via Social Media uitvinden waar ze werkt om vervolgens langs te gaan. Het klinkt misschien relatief onschuldig, maar als je er even over nadenkt is het erg creepy.

Vrouwen ongemakkelijk MAN MAN

Geen ‘nee’ accepteren

Doorzettingsvermogen wordt vaak gezien als goede eigenschap. Echter, kan je hier natuurlijk ook in doorslaan. Ken het verschil tussen hard to get en ‘geen interesse’. Bij dit eerste zal ze echt wel subtiele hints geven. Net als bij dit laatste, maar het type hint zal flink verschillen. Probeer dus een beetje te peilen hoe een vrouw zich oprecht voelt bij jouw versierpogingen en pas je hierop aan. Te lang geen nee accepteren zal praktisch resulteren in een ‘stalker’ label op je naam.

Te direct zijn

De lijn tussen arrogant en zelfverzekerd is een hele dunne. Het is afhankelijk van talloze factoren waaronder het type vrouw. De één zal een directe aanpak erg kunnen waarderen, omdat ze weet waar ze aan toe is. De ander kan het echter ervaren als veel te arrogant en het heel raar vinden dat je je zo gedraagt. Hoe lastig het ook is, is het hier wederom belangrijk om de vrouw die je voor je hebt in te schatten en om hierop in te spelen.

Te romantisch zijn

Ja, het kan echt mannen. Ouderwetse romantiek is blijkbaar niet overal gewenst. We zeggen natuurlijk niet dat je de deur niet open moet houden en haar stoel niet aan kan schuiven. Waar dit soort dingen niet eens per se hoeven, vinden bijna alle vrouwen het wel leuk als je het doet. Romantiek wordt pas ongemakkelijk wanneer het te veel op de verkeerde momenten gebruikt wordt. Een eerste date vraagt niet om een uitgedacht sieraad, of ander gewaagd cadeau. Als je echt graag iets mee wilt nemen, houd het dan bij een bosje bloemen.

Vrouwen ongemakkelijk MAN MAN

Misbruik maken van je positie

Avances maken als leraar of andere autoritaire functie is compleet uit de kwestie. Het is eng, denigrerend en simpelweg fout. Geen enkele vrouw zal het romantisch vinden wanneer een medewerker van een bedrijf waar zij persoonlijke informatie achter moest laten haar een week later ineens toevoegt op Social Media. Uitzondering daargelaten natuurlijk. Mocht je in zo’n positie verkeren is de beste optie om het te laten gaan en misschien te hopen haar op een later tijdstip in een casual setting tegen te komen. Ga er echter niet naar op zoek, want dan komen we bij het puntje stalken terecht.

Het zijn – net zoals deze 50 – een aantal redens waaraan een volwassen man zich gewoon zou moeten houden.