1. Een slechte neus

Geur speelt een belangrijke rol bij het herkennen van feromonen – de geur die vrijkomt bij het zweten- en beïnvloedt seksueel gedrag.

In 2012 concludeerde de Universiteit van Gothenburg in Zweden dat mannen met een slechte neus minder bedpartners hebben dan de man met een goede neus. Psycholoog Ilona Croy, die de studie leidde, zeg dat wie minder goed ruikt een achterstand heeft in het spel van de liefde.

Dit wil zeggen dat als je verkouden bent het invloed heeft op je libido bij zowel mannen als vrouwen.

geur

2. Diëten

Als je probeert af te vallen, dan kan dit ongewenste effecten hebben.

Snel afvallen vraagt veel waardoor het lichaam de hormoon prolactine afgeeft, een krachtige killer als het gaat om je sex drive.

honger

3. Een tv op de slaapkamer

Heb jij een tv op je slaapkamer, dan heb je twee keer zo weinig seks als de buurman die dat niet heeft, volgens een studie uit 2006 met 523 Italiaanse koppels. Het effect van deze tv is nog groter op de doelgroep van 50-plussers, want van zeven keer per maand daalde dit naar 1,5 gemiddeld.

Volgens Dr. Edwards, worden goede seksuele relaties bepaald door communiceren en niet door in slaap vallen met de tv aan.

tv slaapkamer

4. Mobiele telefoon

Draag jij je mobiel in je zak? Vanaf vandaag niet meer. Volgens een studie die werd gedaan door Journal of Urology kan een telefoon die ten minste vier uur per dag in de broekzak zit leiden tot erectiestoornissen.

telefoon

5. Fietsen

In Nederland doen we alles op de fiets, want dat is gezond. Alleen die hoekige zadels zetten druk op de zenuwen en bloedvaten  rond de lies, waardoor de bloedtoevoer naar de penis wordt beperkt.

Let op! Als er blauwe plekken verschijnen in de lies op de pudenduszenuw – een belangrijke zenuw in de lies die in verbinding staat met je geslachtsdelen -, kunnen erectiestoornissen duren tot twee jaar.  Het hippe zadel op je fixie kan weer vervangen worden met een gel zadel.

fietsen