Hanting is Chinees met een ster. Geen Babi Pangang, Tjaptjoi, witte rijst en kroepoek, maar culinair genieten van haarfijne kunstwerkjes.

De filosofie

Han Ji – de Han in de Hanting – verweeft zijn kennis over de Chinese voedingsleer met de Franse keuken. De chef staat ook voor bewust eten, puur en minuscule details in zowel smaak als oog.

Het restaurant oogt sjiek, kent kleine Oosterse details en geeft een knus gevoel. Hier en daar zitten stelletjes, maar over het algemeen zijn het zakenmannen die zich zelf trakteren vanwege mooie cijfers en samenwerkingen.

De avond start met een amuse dat wordt opgediend als een heus kunstwerkje. Een onderwaterwereld die je kan opeten. Hierna wordt het enkel nog maar beter, zie hieronder.

Amuse #1

DSC09733

Amuse #2

DSC09738

Gang #1

DSC09743

Gang #2

DSC09746

Gang #3

DSC09748

Gang #4

DSC09752

Dessert

DSC09756

Franse en Spaanse wijnen

De sommelier is – Saskia Schurink –  een top vrouw. Recht voor zijn raap, een echte Den Haagse, die precies weet waar ze het over heeft. De selectie die ze heeft gemaakt bestaat uit Franse en Spaanse wijnen, die uitermate goed bij het eten passen. Niet voor niets dat deze dame werd betiteld als beste Sommelier van Nederland door het culinaire blad GaultMillau.

Hanting is een aanrader

De prijs kwaliteitverhouding is bijzonder goed. Je betaalt voor een vijfgangenmenu met ruime porties 57 euro. Hiermee laat Hanting zien dat je op sterrenniveau kan eten zonder alle allures, kleine hapjes en hoge prijzen.

Locatie
Prinsenstraat  33, Den Haag
Dinsdag t/m zondag geopend