Denimtrends

Een tijdje terug schreven we dit artikel over de opkomst van de jogger en het marktverlies van de denim. Hier willen we toch even op terugkomen, want we zijn toch iets sceptischer geworden over het wegvagen van denim. Dit jaar geniet iedereens favoriete stuk kleding toch weer veel aandacht vanuit de modewereld. We zien denim weer terugkomen op grote mode-events en veel merken leggen weer de nadruk of deze stof. Daarom hebben wij enkele denimtrends eruit gelicht voor jullie.

Ripped denim

We zien grote jongens als Pharrell Williams en Kanye West al een tijd rondlopen in spijkerbroeken die lijken alsof ze al honderd jaar gedragen zijn door stratenleggers. En deze ripped spijkerbroeken komen weer terug. Wat een feest, want vrouwen vinden het sexy. Té distressed moeten wij nog een beetje aan wennen, maar een beetje gedragen look is nice. Tof met een paar sneakers, maar ook met een paar nette brogues eronder.

Denimtrends-2016-6 Denimtrends-2016-5 Denimtrends-2016-15

 

Fijne pasvorm

Wijdere broeken hebben door de skinny fits jarenlang geen licht gezien. Tot 2016, want broeken mogen weer relaxer zitten. Wij vinden dit een goede trend.

Denimtrends-2016-9 Denimtrends-2016-8 Denimtrends-2016-7

Suggesties

 

Witte broeken

Ook hier kunnen we niet omheen en we vinden het nog een beetje moeilijk toe te geven dat dit toch best tof kan zijn, maar de witte denim komt terug. Dit was toch een aantal jaar uit den boze, wegens het hoge Backstreetboys-gehalte. Let wel, het is nog steeds moeilijk om het goed te rocken. Houd één ding in ieder geval aan: draag er geen felle kleuren bij. Keep it simple en combineer het met beige, grijs of zwart. Geen zin in een witte broek? Een jackie kan ook.

Denimtrends-2016-2 Denimtrends-2016-1 Denimtrends-2016-3

Suggesties

 

Patches

Je moeder had vroeger al een goed gevoel voor stijl toen ze de gaten van je kapotte spijkerbroek verborg door er een patch in een vorm van een auto op te naaien. 2016 wordt het jaar waarin patches op broeken weer terugkomen. Heb je nog een kapotte denim liggen? Neem deze mee naar je moeder met de vraag of ze ‘m weer kan repareren, zodat jij er helemaal fresh bijloopt dit jaar.

Denimtrends-2016-12 Denimtrends-2016-10 Denimtrends-2016-4

 

Japanse stijlen

Dat Japan hét denim land is, kan niemand ontkennen. Daarom mag deze niet in de denimtrends ontbreken. Dit is het land dat in de jaren 70 authentieke bewerking van denim weer leven inblies, nadat dit helemaal van de kaart was geveegd door massaproductie. Daarom respecteren denimheads Japanse denim zo. Japanse merken halen hun inspiratie vooral uit klassieke Amerikaanse werkkleding. Naast de velen workwear jackets zal je ook een typisch Japans item in de schappen zien liggen, namelijk de kimono. Niet direct sceptisch zijn, want dit kan heel tof staan.

Denimtrends-2016-13 Denimtrends-2016-11 Denimtrends-2016-14

Suggesties

Headerfoto credits: Michael van Hal