Mannen en kleding. Wij houden het makkelijk, wassen, drogen, zo nu en dan strijken. Nu zijn er een aantal hacks, die dit nog makkelijker maken of de nodige problemen doen oplossen.

Broeken passen met je onderarm

Mannen zijn niet het type; pashok in, pas hok uit. We zien iets moois, willen het hebben, maar het zou perfect zijn als het ook nog de goede maat is. Neem je onderarm, zet hem strak op de taille van de broek met een gebalde vuist, deze lengte is precies jouw tailleomvang.

MAN MAN jeans life hacks

Verwijder rode wijnvlekken met witte wijn

Vino, oh vino! Je kent het wel; een mooi wit overhemd, een avond waar de wijn rijk vloeit, tot het moment dat er een botsing plaats vindt en je net-nog-witte-overhemd wordt geruïneerd  door rode wijn. Geen paniek. Neem een fles witte wijn en dompel het shirt onder, dit zal de rode wijn er doen uittrekken.

rode wijn life hacks

On-krimp je kleren

Is er per ongeluk een kledingstuk in de droger gekomen, dan kan je er vanuit gaan dat deze een halve maat krimpt. De oplossing: week het gedurende vijf minuten in warm water met conditioner. Het zal terugkeren naar zijn oude vorm met de geur van madeliefjes. 
Screen Shot 2015-10-30 at 12.40.43

Verwijder de gele kraag van je overhemd

De gevreesde gele vlek in je nek aan de binnenkant van de kraag van het overhemd. Een gele rand die wordt veroorzaakt door ophoping van zweet, dode huid en haarproducten. Nu geeft de wasmachine niet het gewenste resultaat, want vaak blijf je deze gele rand nog zien. Een snelle oplossing is deze kraag laten weken in vlekkenverwijderaar voor minstens een uur, was hem hierna. Is het hardnekkig, dan kan je alsnog met de vlekkenverwijderaar en een tandenborstel de nog zichtbare plekken schrobben.

witte kraag man man