Een rondleiding over het landgoed én een diner van niveau

Nu De Wielewaal voorlopig geen nieuwe eigenaar kent, is het landgoed op een ander doel toebedeeld. Er is voor gekozen om een culinair concept genaamd ‘De Wielewaal Invites’ te realiseren. Hiermee wordt er voor geïnteresseerden een rondleiding over het landgoed georganiseerd, wat wordt afgesloten met een diner. Uiteraard is het landgoed – met het mooie verhaal van de oorspronkelijke bewoner Philips – op z’n minst een trekpleister te noemen. Genoeg reden voor ons om eens een kijkje te brengen bij een van de grootste particuliere woningen van Nederland.

Landgoed de Wielewaal invites arrangement MAN MAN

Gedurende de periode van een kleine maand worden er iedere dag arrangementen verzorgd. Deze bestaan uit een diner (minstens 4-gangen), amuses en een rondleiding over het terrein – per golfkar welteverstaan. Ieder arrangement wordt verzorgd door een specifiek restaurant en z’n topchef of door de Koks van De Wielewaal voorbereidt. Het diner is dus vrijwel iedere avond uniek.

Landgoed de Wielewaal invites arrangement MAN MAN

 

Onder ’t genot van een lekker kopje koffie genieten van de rust

Het landgoed beslaat zo’n 142 hectare aan grond. Hierdoor lijkt het bijna alsof je je in de middle of nowhere bevindt zodra je door de poorten naar binnen rijdt. Onder het genot van een lekker kopje koffie – we troffen onze favoriet ILLY aan – hebben we het geheel op ons in laten werken. Al vrij snel kom je tot de conclusie dat het toch echt wel een van de meest bijzondere plekjes van Nederland moet zijn.  Het landgoed heeft natuurlijk een hoofdgebouw, maar de bijgebouwen (4 stuks) maken dat je je hier echt in een andere wereld lijkt te wanen.

Landgoed de Wielewaal invites arrangement MAN MAN

Uiteraard was het diner toch wel de hoofd-‘act’ van de avond. Afgelopen weekend werden de zaterdag en zondag verzorgd door Restaurant De Luytervelde, te Eindhoven. Het resultaat was een 6-gangen proeverij en 3 amuses. Een voortreffelijk menu met een grote variatie aan smaken. Uiteraard is dit oordeel onderhevig aan persoonlijke smaak, maar de beleving eromheen alleen al zou genoeg reden mogen zijn om dit arrangement eens te proberen.

Landgoed de Wielewaal invites arrangement MAN MAN

 

Landgoed De Wielewaal zal nog tot en met 23 september het decor zijn voor De Wielewaal Invites. Daarna stopt het concept. Mocht je dus graag eens zien hoe Frits Philips z’n vergaarde fortuin heeft geïnvesteerd én daarnaast ook nog eens voortreffelijk willen eten – dan is dit een absolute aanrader. Het zou zomaar kunnen dat we tegen het eind van dit evenement nog eens aanschuiven. Mocht je interesse hebben, dan kun je hier meer informatie vinden over de arrangementen.