Misschien bij een aantal nog onbekend, dus: Wie is Hommes Equipe? 

“We zijn drie heren, genaamd Jefferson, Marcelino en Addy. Hommes Equipe is ontstaan doordat de vrouwen van ‘Frida & Monroe’, tevens onze vriendinnen, waren begonnen met bloggen en ons aanspoorde om ook te beginnen met bloggen. Daarnaast hadden wij destijds het gevoel dat er voor mannen nog weinig ‘engagement’ was op het gebied van fashion en social media. Hier wilde wij dus verandering in brengen en ons steentje bijdragen in de Amsterdamse fashion scene.”

Hommes Equipe is geëvalueerd van gedeelde meningen over stijl naar stijl dat het waard is om te delen met de wereld

En dat is gelukt! Wat is jullie ideale outfit?

Jefferson: “Reebok schoenen, een grijze broek met daarboven een grijze coltrui, daaronder een wit t-shirt dat eronder uitsteekt en om het af te maken een trench-coat met een hoed. De kleur van je jas maakt niet zoveel uit. Grijs gaat namelijk met alles. Ik hou van hele simpele outfits. Het liefst loop ik zonder drukwerk of zichtbare merken op mijn kledingstukken. Met simpel bedoel ik niet dat hetgeen wat draag altijd (een duur) merk moet zijn.”

Addy: “Een outfit moet in mijn ogen clean en sophisticated zijn. Een nette pantalon met een coltrui en daar overheen een vest. Dit gaat gepaard met een mooie lange jas en een flatcap. Vaak pas ik de kleur blauw in, aangezien dit een kleur is wat voor mij makkelijk te combineren valt. Mijn fashion motto is ‘less is more’, waarbij de kleding je personifieert tot wie je bent en met deze outfit voel ik me dan ook helemaal in mijn element.”

Marcelino: “Mijn ultieme outfit bestaat uit een trui waar niet te veel poespas op staat. Deense merken doen het vooral goed bij mij, omdat die heel clean en tijdloos zijn. Verder gewoon een lekker zittende jeans met daaronder sneakers. Als jas een trenchcoat of een van mijn favorieten: een lange bomberjack.”

Bij een outfit horen accessoires. Welk accessoire is een must voor iedere man?

“Dit is een ‘though one’ aangezien er meerdere items zijn die we belangrijk vinden om een outfit af te maken. Maar na goed overleg zijn we het er alle drie over eens dat de volgende 2 items een must zijn. In onze ogen moet een man sowieso een goede horloge om zijn pols hebben. Naast het feit dat ‘time of the essence’ is, zorgt het er ook voor dat een mooi horlogewerk een geheel geeft aan je outfit. Daarnaast een goed hoofddeksel, zoals een hoed of flatcap. Dit geeft die extra ‘touch’ om op de juiste manier je outfit kracht bij te zetten.”

Jullie kiezen duidelijk voor een minimalistische stijl,  maar wat vinden jullie nog meer tof?

“Zonder meer ’Japanish streetstyle’. Deze gasten lopen decennia’s voor op de westerse fashion trends. Wanneer je bijvoorbeeld naar Milaan gaat zie je daar een paar ‘fashionable’ gasten lopen waarbij je letterlijk begint te watertanden van hun goede stijl. De yamamoto’s die ze dragen gecombineerd met Rick Owens. Man Man Man. Te gaaf. Door dit gezegd te hebben zijn we van mening dat uiteindelijk de wijde kleding weer hun intreden gaan doen als komende fashion trend.”

Een oude trend die weer terugkomt dus. Maar welke trend van 2016 willen jullie echt niet meer zien in 2017?

“Er zijn er te veel om op te noemen, maar de volgende kleding trends hoeven wij in 2017 en daarna niet meer te zien. De rock t-shirts met gescheurde kniebroeken is wat ons betreft over-rated waarbij te veel mensen het zijn gaan dragen in een korte tijd. Verder de grote logo’s op kledingstukken, voornamelijk op truien, is een doorn in ons oog en hoeft voor ons dan ook niet meer op het straatbeeld te verschijnen. ‘Last but least’ is de zogeheten Kanye West kleding dat erg overschat wordt waarbij mensen veel te veel betalen voor een lapje stof. We moeten niet vergeten dat we allemaal volgers zijn. Hiermee willen we zeggen dat vrijwel iedereen de mode volgt, ook wij, en waarbij weinig van ons durven om die cirkel te doorbreken. Vele van ons durven ons niet anders te kleden, want ja stel je eens voor. We worden immers opgevoed met ‘doe maar normaal want dan doe je al gek genoeg’. En dit is jammer genoeg veelal terug te zien in het Nederlandse straatbeeld.”

Wie is volgens jullie de meest stijlvolle man van Nederland?

Jefferson: “Humberto Tan is een man die duidelijk van zijn uiterlijk houdt. Wanneer Humberto op tv verschijnt ziet hij er altijd op en top uit!”

Marcelino: “Steven Dahlberg is voor mij de meest stijlvolle Nederlandse man. Hij weet verschillende stijlen mooi met elkaar te combineren. Het ziet er altijd stijlvol uit.”

Addy: “Eric Corton, een artistieke duizendpoot die in mijn ogen het juiste gevoel voor mode in zich heeft en dat ook krachtig uitstraalt.”

Voor optimale kledinginspiratie zit je bij de mannen van Hommes Equipe goed, ze volgen op Instagram is dus ook zeker een goed idee.