Wat is de beste mannen outfit?

De beste manier om er achter te komen hoe je wel kan scoren, is door het aan de vrouwen zelf te vragen. Ook in dat geval biedt het wereldberoemde forum van Reddit een ware uitkomst. Het blijkt dat je die modieuze outfits beter in de kast kan laten hangen, juist de old school outfit, zeg maar de basics nog altijd het beste werken. Je dure pak kun je dus beter opbergen en bewaren voor een bezoek aan je ouders. Beperk het dus tot jeans en een T-shirt, of zoals je moeder het wellicht verwoordde: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Kleed je niet om indruk te maken

Het probleem van de meeste mannen als het gaat om het kiezen van de juiste kleding is dat men het niet draagt omdat het zo comfortabel zit, maar om indruk te maken. Dat werkt dus niet. Een vrouw wil zien wie je bent, niet wat je graag zou willen zijn. Het goede nieuws is dus dat je niet de looks van Leonardo DiCaprio hoeft te hebben, als je maar over voldoende charme beschikt. Kortom, houd rekening met je lichaamsbouw en pas daar je kledingstijl op aan. In dat geval is zelfs Instagram een aardige inspiratiebron.

Deze gewone mannen outfit scoort het beste

Hoe graag je als man ook indruk wil maken op een vrouw, voor de meeste vrouwen geldt dat een gewone outfit nog steeds het beste werkt. Op het Reddit-forum geven vrouwen onomwonden aan dat ze de gewone jeans in combinatie met een mooi T-shirt missen in het huidige straatbeeld. Het liefst zien ze een blauwe jeans en een wit T-shirt.

outfit mannen wit t shirt denim blauwe jeans

Jeans met een basic T-shirt is key

Dat wil niet zeggen dat zo’n outfit succes gegarandeerd. Andere vrouwen geven namelijk aan dat ze het liefst zien dat hun man thuis komt in een goed zittend pak. Ook dat hoeft niet echt complex te zijn: gewoon een wit overhemd, stropdas en nette schoenen doet al wonderen. Zorg er dat geval wel voor dat de mouwen zijn opgerold, kortom, het mag vooral niet te stijf overkomen. Vrouwen hebben juist daar een zwak voor.

Pasvorm is essentieel

Een andere vrouw geeft op hetzelfde Reddit-forum aan dat je als man erop moet letten dat de kleding ook gewoon goed past. ‘Voor mij gaat het minder om de lichaamsbouw en meer om de pasvorm van het shirt. Een goed op maat gemaakt overhemd is voor de meeste mannen geen logische keuze, vooral vanwege de kosten, maar het kan het verschil maken.’ Een ander belangrijk punt is de manier waarop veel mannen met hun kleding omgaan. “Veel mannen gooien hun schone kleren op een hoop. Als je een hekel hebt aan het opvouwen van kleding, pak dan gewoon een hanger en hang het op. Het ziet er dan minstens 10% minder gekreukeld uit met en het zorgt voor een meer verzorgde uitstraling.”

Accessoires maken het beeld compleet

Ook niet geheel onbelangrijk: kies de juiste accessoires voor mannen. Volgens de meeste vrouwen kan een mooi horloge je outfit helemaal afmaken. Dan hoef je niet direct een dure Rolex of Breitling aan je pols te hangen, een eenvoudiger model is ook een prima keuze. Kortom, besteed aandacht aan je outfit, maar overdrijf niet en let op de details.