Het is weer bijna die tijd van jaar. Die maand waarin eigenlijk alleen Sinterklaas nog een baard rockt. November verandert in de maand van Movember, ’s werelds grootste liefdadigheidsinstelling voor mannen. Het doel is om je snor 30 dagen te laten staan, deze snor te koesteren en meer bewustwording te creëren en fondsen te werven voor de gezondheid van de man. Ja, de eerste paar dagen lijken we allemaal 10 jaar jonger. Geen vrouw vindt het aantrekkelijk. Maar na een paar dagen, als de haren op de bovenlip beginnen te groeien, zullen we shinen als Johnny hieronder. Dat willen we. En helemaal voor zo’n prachtig doel!

johhny

Volg de onderstaande vijf stappen en zorg gegarandeerd voor een goede stache!

#1 Kies een passende snor

Een snor kiezen die bij je past is de eerste, en waarschijnlijk moeilijkste, stap. Over het algemeen zijn er de volgende regels: bij een rondere gezichtsvorm doe je er goed aan de ‘handlebar’ snor te kiezen, en bij een meer vierkantere gezichtsvorm de ‘pencil-thin’ snor’ of de ‘magnum’ snor.

#2 Bereid je eerste scheerbeurt voor

Een goed begin is het halve werk. Je huid is het meest geschikt om te scheren na de ochtenddouche. Dan zijn je haren het zachtst. Was je huid vervolgens nog goed, met hydraterende gel en gebruik soms gezichtsscrub. Zo verwijder je dode huidcellen en het voorkomt ingegroeide haren.

1ff

#3 Kies het juiste scheermes

Het is Movember, eigenlijk kan een elektrisch scheerapparaat niet. Het wordt nooit zo spiegelglad als met een goed scheermes. Wat jij prettig vindt is iets dat je zelf moet uitvogelen. Wellicht is een bezoek aan een barber aan te raden. Een toffe ervaring, en gegarandeerd een goede scheerbeurt.

slider-beard-1680x1120-1680x1120

#4 Het stylen van je snor

Voor welke stijl snor je ook kiest, het is altijd belangrijk om de huid rondom de snor schoon en verzorgd te houden. Een belangrijke tip: probeer altijd met de haartjes mee te scheren en houd de huid altijd strak. Neem de tijd om je goed te scheren en zorg ervoor dat je je gezicht direct afspoelt met koud water, dan sluiten poriën zich weer, en overig scheerschuim verwijdert.

Office-1-Brad-Pitt

#5 Bijhouden van snor

Gebruik een trimmer om de stijl van je snor te behouden. Het is aan te raden wat ‘grooming’ olie te gebruiken om de snor goed in shape te houden.

5(51)

En 1 november gaat dat haar eraf, doneren we euro’s en laten we een snor staan waar Hulk Hogan jaloers op is.

hulk-hogan