Een goede start

Een goed begin is het halve werk. Te lang in je bed blijven liggen, met haast vertrekken en ondertussen nog je social media bijwerken; echt ontspannen de dag beginnen is het niet. Neem eens iets meer de tijd. Al zijn het maar 5 minuten, ze bieden jou net het verschil om in rust te kunnen ontbijten of je spullen bij elkaar te zoeken. Start positief en denk aan wat je die dag wil gaan doen, niet aan wat je de vorige dag niet voor elkaar hebt gekregen.

Drink koffie

Voorspelbaar, maar waar: drink koffie. Niet door de cafeïneboost, maar iets anders. De hele dag door wordt er door je hersenen een remmende neurotransmitter afgegeven, genaamd adenosine. Het hormoon stimuleert slaap en zal toenemen naarmate de dag vordert. Koffie helpt in dit geval door de afgifte van het hormoon wat af te remmen, waardoor je hersenen actiever worden en je in staat bent meer te doen.

dag productiever maken man man

Slaap voldoende

Slapen. Een verschijnsel, o zo fijn, maar waar we dagelijks allemaal een beetje tekort aan komen. Mocht je rustig aan hebben gedaan met de koffie, probeer overdag dan eens een schoonheidsslaapje te houden. Er is onlangs onderzoek gedaan naar een methode waarbij je elke zes uur 30 minuten napt. De ideale oplossing voor een productieve middag, aangezien het mentaal aanvoelt of je vijf uur aan extra slaap hebt gehad.

Stel doelen en prioriteiten

En dan mag je eindelijk écht. Het is ’s avonds laat en je bent toe aan het afsluiten van je dag. Pas hierbij eens de productiviteitsmethode van Ivy Lee toe. Hij zweerde bij het opschrijven van zes punten die je de volgende dag wil doen. De lijst is gerangschikt op prioriteit, dus de belangrijkste eerst. Het gaat er hierbij om dat de focus op één taak tegelijk ligt. Door niet te multitasken zal je veel productiever te werk gaan.

prioriteiten en doelen man man

Stop met snoozen en nap met een doel. Boost je productiviteit, het is nog nooit zo makkelijk geweest!