Er is weinig te plannen

Ondernemers zijn constant bezig met het plannen van hun volgende stap. Echter, bij crossfit hoef je alleen op te dagen en vervolgens gaan denkprocessen niet veel verder dan die zestig burpees zo snel mogelijk uitvoeren. De training is zelfs voor je uitgeschreven; de oefeningen, herhalingen, gewicht etcetera. Je hoeft je nergens druk om te maken. En je even niet druk te hoeven maken om een planning geeft rust, ook al is het in kleine mate.

crossfit-3

Het kost weinig tijd

Als ondernemer heb je nooit tijd. Dat weet iedereen. Als de ene klus af is, staan er gelukkig weer altijd duizend op je te wachten. Dan klinkt anderhalf uur sporten als verloren tijd. Daarom is crossfit de uitvinding op al je problemen. Hoge intensiteit in een korte tijd. Zo snel mogelijk die WOD (workout of the day) erdoorheen rammen en je kan weer aan de bak.

Falen is oké

We zijn vaak geneigd dingen te proberen waarvan we met redelijke zekerheid kunnen zeggen dat het ons wel lukt. Bij crossfit word je uitgedaagd om dingen te doen waar je onbekend mee bent: touwklimmen, handstand, box jumps, noem maar op. Dit maakt het speels, iets wat je als ondernemer soms vergeet te zijn, maar zo belangrijk is. Het trekt je uit je comfortzone, wat goed is voor alles.

crossfit-1

Je ontmoet mensen

En eindelijk een keer mensen die niet werkgerelateerd zijn. Als ondernemer maak je, uiteraard, snel contact met mensen uit de business. Niet erg, maar soms is het gezond en verfrissend om ook personen om je heen te hebben die niet zakelijk met je verbonden te zijn.

Je ROI is meetbaar

Als ondernemer kom je constant voor de kwestie te staan of je investeringen daadwerkelijk bruikbare uitkomsten hebben (ROI: return of investment). Bij crossfit zijn de resultaten altijd meetbaar. Vooral fysiek. Waar je voorheen je WOD in dertig minuten volbracht, doe je dat nu in twintig en dat met meer gewicht op je stang. Zet deze drang naar resultaten om naar resultaten voor jouw onderneming.

crossfit-2

Het bovenstaande verhaal is niet enkel toepasbaar op crossfit, maar op meerdere sporten en hobby’s. Het is als ondernemer belangrijk iets te vinden waar je naast werk ook je ei in kwijt kan en wat uitdaging biedt. Zorg dat het iets speels is, je kan netwerken, kan groeien en falen en om je verantwoordelijk af en toe te vergeten. Dat is belangrijk.