Costa Rica

Costa Rica is een land in gelegen in de Caribische Ocean en onderdeel van Midden-Amerika. Het ligt tussen Nicaragua en Panama in en werd in 2009 en 2012 gerangschikt als #1 op de Happy Planet Index. Dat wil zeggen dat het land toen de meest gelukkige inwoners van de hele wereld had. Op een aantal van ruim vier miljoen is dat een aardig statement. Beslist een reden om je geluk daar te zoeken.

Costa Rica heeft alle ingrediënten die je zoekt wanneer je ons kikkerlandje verlaat. Eigenlijk vind je er dus alles waar het in Nederland aan ontbreekt. De natuur benaderd het niveau paradijselijk en de temperaturen zijn zelfs nu nog ver boven de 20 graden. Echter zoals we zeiden, een huis is ook van harte welkom en dat hebben wij gevonden.

woning costa rica paradijs MAN-MAN 19

QBO3

Het architectenbureau QBO3 heeft een huis ontworpen middenin de wildernis van het eiland. Omgeven door de fantastische natuur vinden we daar een villa die enorm luxe is. Het huis wordt omschreven als boomhuis en dat snappen we direct. Het huis mag dan niet – als in de creatieve geest van een kind – bovenin een boom zitten, er staat wel een boom midden in het huis. Iets wat beslist een heel erg tof detail is.

De grote glazen wanden met daaromheen het raamwerk kunnen (zoals op de foto’s te zien) op verschillende manieren openen, waardoor het huis een hele veelzijdige indeling krijgt. Hoe dan ook, mocht je besloten hebben om het paradijs op te gaan zoeken, dan is Costa Rica beslist een aanrader. Dus niet alleen vanwege het weer, de natuur en de bergen geluk, maar ook vanwege dit vette huis.

woning costa rica paradijs MAN-MAN 6 woning costa rica paradijs MAN-MAN 16 woning costa rica paradijs MAN-MAN 17 woning costa rica paradijs MAN-MAN 18 woning costa rica paradijs MAN-MAN 11 woning costa rica paradijs MAN-MAN 20 woning costa rica paradijs MAN-MAN 13 woning costa rica paradijs MAN-MAN woning costa rica paradijs MAN-MAN 14 woning costa rica paradijs MAN-MAN 10 woning costa rica paradijs MAN-MAN 8 woning costa rica paradijs MAN-MAN 15 woning costa rica paradijs MAN-MAN 3 woning costa rica paradijs MAN-MAN 4 woning costa rica paradijs MAN-MAN 5 woning costa rica paradijs MAN-MAN 12 woning costa rica paradijs MAN-MAN 7