TT Circuit Assen

Het TT circuit in Assen kent een rijke geschiedenis, de eerste TT race werd gereden in 1925, dit was destijds nog op openbare weg. Het circuit zoals we hem nu kennen bestaat sinds 1992. Op het 4,5km lange TT circuit worden regelmatig races gehouden voor zowel motoren als auto’s waaronder de MotoGP. Liever zelf rijden? Dat kan ook, zo zijn er regelmatig dagen waarop je zelf met je eigen motor of auto over het circuit heen kunt scheuren, meld je tijdig aan zodat je zeker bent van een plek.

Circuits assen MAN MAN race

Foto via

Circuit Park Zandvoort

Wie aan Zandvoort denkt, denkt aan Circuit Park Zandvoort. Het circuit kende in 1985 haar laatste Formule 1 race, niemand minder dan Niki Lauda won hier de laatste Grand-Prix van Nederland. Tegenwoordig wordt het circuit gebruikt voor onder andere de Formule 3. Daarnaast zijn er ook regelmatig dagen waarop je zelf met je eigen auto kunt racen op deze baan. Zoek je iets snellers? Dan kun je ook een race experience boeken met bijvoorbeeld een Lamborghini Gallardo. Houd er wel rekening mee dat hier een prijskaartje aan hangt.

circuits race zandvoort man man

Foto via

Nürburgring

Wie op ultieme manier de motorsport zelf wilt ervaren zal helaas iets verder moeten rijden en zal hiervoor naar onze Oosterburen moeten gaan. In het plaatsje Nürburg ligt namelijk, je kunt het wel raden: de Nürburgring. De Nürburgring is een van de bekendste circuits van Europa en is dus perfect om het optimale racegevoel te krijgen. Als je hier bent kun je kiezen voor een ronde op de Nordschleife of op de voormalige Grand-Prix baan. Wil je een lange baan? Ga dan voor de Nordschleife, deze 20,8 km lange baan bestaat uit lange rechte stukken afwisselend met haarscherpe bochten en is perfect om jouw race skills op de proef te stellen.

Low angle view of pit row at a Stock car race track.