De titel zegt al genoeg. Dit gerecht waardeert iedereen. Een spaghetti volgeladen met malse kip, knapperige bacon en frisse spinazie. Geschikt voor zowel de topsporter als de culinaire koker. Zit je al kwijlend achter je bureau?
Check het recept hieronder:
Ingrediënten:
– 350 gram spaghetti
– 1 eetlepel olijfolie
– 500 gram kipfilet
– 6 plakken bacon (Of meer. Nooit genoeg bacon.)
– 2 tenen knoflook
– Zon gedroogde tomaten
– 200 gram spinazie
– 150 ml. room
– Parmezaanse kaas
– Basilicum
– zout & peper
Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti. Giet deze af en bewaar 1 kop van het pastawater.
2. Ondertussen bak je de kipfilet en voeg je zout en peper toe. 4 minuutjes per kant. Snij vervolgens de kipfilet in plakjes.
3. Bak de bacon lekker knapperig en snijd deze in stukjes.
4. Giet de helft van het vet van de bacon uit de pan. Voeg de knoflook, tomaten en spinazie toe met wederom wat peper en zout. Vervolgens voeg je de room, parmezaanse kaas en een half kopje pastawater toe. Laat dit sudderen en voeg de spaghetti toe.
5. Tot slot gooi je de kip en bacon erin en het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
In de onderstaande video wordt het netjes even voorgedaan: