Carnaval in Oeteldonk

Al sinds jaar en dag roept men dat het échte Carnaval enkel en alleen in ’t zuiden des lands te vinden is. Juist daarom heeft Prijsvrij nu de mogelijkheid om als bewoner van een plekje boven de rivieren toch eens te proeven aan het gekste feest van ’t jaar. Den Bosch – tijdens deze periode omgedoopt tot Oeteldonk – is het strijdtoneel voor drie dagen lang feesten.

Van zondag 11 tot en met dinsdag 13 februari kun je opgaan in de menigte en in je beste outfit jezelf volledig onderdompelen in Carnavalssferen. In de traditie van Carnaval staat het getal 11 centraal. 11 noemt men ook wel het ‘gekkengetal’. Geheel in deze stijl wordt de korte ‘vakantie’ aangeboden voor een prijs van €111,11. De reis naar Brabant bestaat uit twee overnachtingen en een driedaags geheel verzorgd Carnavalsprogramma. Dit bestaat onder andere uit bier, feesten en een stevig kater-ontbijt. Dat zal je nodig hebben.

Je kunt nu een all-inclusive carnavalsvakantie naar Den Bosch boeken MAN-MAN

 

Het absolute hoogtepunt van dit tripje is de maandag. Op maandag trekt namelijk de Oeteldonkse optocht door de stad, een traditie die veel aandacht trekt. Aangezien dit alles nogal zwaar kan zijn wanneer je geen doorgewinterde Carnavalist bent, maar wel wil proeven van de sfeer, is er op de laatste dag een geheel verzorgd spa-arrangement voor je geregeld. Zo kun je enigszins uitgerust en opgefrist terugkeren naar de rust van alledag.

Met zo’n 360.000 Carnavalisten per jaar is Oeteldonk beslist één van ’s lands epicentra gedurende de Carnavalsperiode. Mocht je dus eens willen proeven van de sfeer, dan kan ’t bijna nergens zo goed als in Den Bosch. Als je interesse hebt, klik dan even hier om het reisje te boeken. We durven bijna te garanderen dat je een legendarische drie dagen zal beleven (zo zeggen de kenners).