Bus ombouwen tot woning

De 37-jarige Luke Whitaker dacht een prima oplossing te hebben gevonden voor zijn woonprobleem. Ondanks zijn leeftijd leek het hem verstandig om samen met z’n vriendin weer bij pa en ma te gaan wonen. Prima idee natuurlijk, maar dat zorgt wel voor de nodige problemen. Een creatieve oplossing voor die situatie werd gevonden door een oude bus om te bouwen tot een waanzinnig mooi tiny house

 

Alhoewel het idee minder praktisch klinkt, is de uitwerking fenomenaal. Voor hun project gebruikten ze een hele oude BMC Falcon 2001. Deze bus werd op de kop getikt voor slechts 1600 euro. Gezien de ruimte binnenin de bus was deze perfect om als basis te dienen voor het nieuwe onderkomen. Het grote voordeel was het ontbreken van een motor en het feit dat de bus ondanks de gevorderde leeftijd niet lekte. Het interieur werd volledig gestript en vervangen om het enigszins huiselijk aan te kleden.

Nu, zo’n twee maanden later en 10.000 euro armer is de bus omgetoverd tot een klein paleisje waar Luke en zijn vriendin bijzonder aangenaam kunnen wonen. Het andere grote voordeel is dat het hem een besparing heeft opgeleverd van zo’n 2400 euro, het drievoudige wat hij normaal gesproken kwijt zou zijn geweest aan de huur van een woning. Slim bekeken dus.

Luke’s vriendin, de 33-jarige Nikisha McIntosch, heeft weliswaar niet veel meegeholpen met de gehele verbouwing, maar haar input kwam goed van pas bij de inrichting van hun nieuwe verblijf. De twee hebben elkaar leren kennen via de dating-app Bumble en inmiddels wonen ze in het weekend samen. Ook al is het niet de bedoeling dat dit tiny house hun permanente woonruimte zal worden, zijn ze wel trots op het resultaat. Ondanks de beperkte ruimte is het wel ideaal gezien de ligging in de natuur.

Te huur via AirBnb

Inmiddels heeft Luke ook al een idee om de winst die het met zijn tiny house boekt te maximaliseren. Vanaf augustus gaat hij zijn omgebouwde bus aanbieden op AirBnB. Dat het een succes zal zijn is overduidelijk: vrienden vagen vaak genoeg of ze een nachtje kunnen blijven slapen. Mocht je vader dus een flinke lap grond hebben, niks houdt je tegen om het voorbeeld van Luke te volgen.

Zie hieronder een galerij van foto’s:

Bron: SGXL